12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVranjkovic este dorit înapoi la Pandurii

Vranjkovic este dorit înapoi la Pandurii

Pandurii vor să-l readucă la Târgu Jiu pe Vranjkovic, după ce Dinamo Bucureşti a refuzat să plătească datoria de 250.000 de lei în contul transferului fotbalistului sârb, sumă pe care gorjenii speră să o recupereze în instanţele civile.

Clubul Dinamo Bucureşti mai avea de achitat 250.000 de lei pentru transferul fotbalistului Vojislav Vranjkovic, însă bucureştenii au amânat plata până datoria s-a prescris din punct de vedere sportiv, aceştia beneficiind de prevederile regulamentelor FRF. Pentru a recupera paguba, clubul Pandurii este nevoit să apeleze la instanţele civile, dacă nu se va ajunge la un acord cu Dinamo. Miza negocierii ar fi „repatrierea“ fotbalistului Vojislav Vranjkovic fără pretenţii materiale, având în vedere că oltenii deţin încă 25% din drepturile de proprietate asupra jucătorului. „Dinamo a amânat plata datoriei până când aceasta s-a prescris din punct de vedere sportiv. Dacă nu voi avea câştig de cauză în instanţele sportive, voi merge în civil, pentru  că, dacă regulamentele FRF prevăd ca datoria să se stingă după un an, în civil acest lucru este posibil după trei ani. Ar mai fi o posibilitate, să-l luăm înapoi pe Vranjkovic dacă vom ajunge la o înţelegere cu Dinamo. Mai sunt unele neînţelegeri aici, dar poate ajungem la un acord cu domnul preşedinte Badea, deoarece cu domnul Borcea nu am reuşit să ajungem la un punct comun“, a declarat preşedintele Marin Condescu.

Nalaţi rămâne la Bistriţa

Adrian Nalaţi nu va reveni la Pandurii Târgu Jiu chiar dacă transferul lui Sabou, jucătorul propus la schimb de Gloria Bistriţa, a căzut. Nalaţi a fost împrumutat la Gloria Bistriţa până în vară, cu opţiune de cumpărare pentru gruparea ardeleană. „Pe Nalaţi îl vom lăsa în aceste condiţii împrumutat la Gloria până în vară, cu opţiunea pentru cei de la Bistriţa de a-l cumpăra. El nu s-a adaptat la Târgu Jiu, e un jucător mai sentimental, a fost mai retras şi n-aş vrea să-l împiedicăm să joace fotbal şi să-i «răpim» această plăcere. Acolo este acasă, cu familia, şi poate îi va merge mai bine“, a declarat preşedintele Marin Condescu.
Acesta a explicat şi refuzul lui Sabou de a semna cu Pandurii. „Sabou era o speranţă pentru Sorin Cîrţu. Dar acum, având în vedere că şi el are 28 de ani, un an o mai putem duce pe acest post cu Robert Vancea, care aproape că are aceeaşi vârstă. Sabou venea din postura de rezervă de la Gloria şi i-am spus că la Pandurii trebuie să confirme mai întâi şi după aceea vom negocia pentru anii viitori“, a mai spus Condescu.

Hidişan, afectat
de pauza forţată

După ce s-a antrenat timp de şase luni pe unde a putut, fiind suspendat de UTA Arad deoarece era în litigiu cu clubul arădean, Florin Hidişan are nevoie de timp şi de multă muncă pentru a reveni la o formă fizică optimă. „Pauza foarte lungă pe care am luat-o m-a afectat şi, din punct de vedere fizic, nu pot să am un nivel foarte ridicat. Am lipsit mult timp de pe teren, antrenamentele cu o echipă mi-au lipsit. Sunt în urmă cu pregătirea, dar uşor, uşor, cu muncă şi cu răbdare, eu cred că pot reveni. Îmi doresc să revin la un nivel fizic cât mai bun, dar trebuie să o iau treptat“, a spus Hidişan. Acesta se va pregăti sub comanda preparatorului fizic Fane Cioacă, la fel ca Ionuţ Luţu, şi speră să-şi ajute actuala echipă cât mai repede. „Sincer, sunt foarte bucuros că am ajuns aici, pentru că Pandurii a fost una dintre echipele care au insistat pentru mine. M-au făcut să mă simt dorit aici şi asta mi-a dat forţă să merg mai departe. Lucrul acesta l-am apreciat foarte mult şi întotdeauna m-am gândit că, dacă vin la Târgu Jiu, trebuie să vin cu inima deschisă, să joc şi să-mi fac treaba cât de bine pot pentru această echipă“, a afirmat Hidişan.

Gaz Metan CFR Craiova, amical de prezentare cu Pandurii

Pandurii Târgu Jiu va mai susţine trei amicale până la debutul în returul campionatului, antrenorul Sorin Cîrţu dorindu-şi ca două dintre acestea să se dispute în deplasare. Gorjenii vor întâlni vineri la Târgu Jiu pe Minerul Lupeni, iar sâmbătă, la Horezu, pe CSM Râmnicu Vâlcea, ultimul joc fiind programat marţea viitoare, 24 februarie, la Craiova, cu echipa de Liga a III-a, CFR Gaz Metan Craiova. Cu prilejul acestui joc, formaţia craioveană, lidera seriei C4, îşi va prezenta lotul pentru returul campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS