12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRivalitate pe semicerc: Stângă vs. Omer

Rivalitate pe semicerc: Stângă vs. Omer

Energia Pandurii Târgu Jiu întâlneşte astăzi, de la ora 18.00, pe teren propriu, UCM Reşiţa, joc ce se anunţă extrem de disputat, dată fiind rivalitatea dintre cei doi tehnicieni, Vasile Stângă şi Aihan Omer.

După un debut fericit în returul Ligii Naţionale, în faţa ultimei clasate, Energia Pandurii Târgu Jiu se prezintă în faţa propriului public cu speranţa că va reuşi un nou succes cu UCM Reşiţa, una dintre candidatele la titlu. Gruparea din Banat condusă de selecţionerul României, Aihan Omer, pare să nu aibă slăbiciuni, handbaliştii gorjeni fiind nevoiţi să se autodepăşească pentru a câştiga. „Va fi un meci destul de greu, Reşiţa este o echipă cu foarte mulţi jucători de mare valoare, o formaţie în lupta pentru titlu. Cine va greşi mai puţin în acest meci va câştiga. Va fi un meci de uzură care se va juca la rezultat, important pentru ambele echipe: noi ca să rămânem în cărţi pentru obiectivul nostru, clasarea pe locurile unu-opt, ei pentru câştigarea campionatului. Atuurile Reşiţei sunt faza a doua şi contraatacul. Portarul Damijanovic este foarte valoros. Ei sunt deficitari la capitolul poziţionare, dar au trăgători destul de valoroşi, de echipa naţională. Jocul pe pivot este foarte periculos, au doi pivoţi de mare valoare, Irimescu şi Pârâianu. Au echipă completă, dar, la Târgu Jiu, vor avea un meci greu“, a declarat Stângă.

„Nu e un meci al meu
cu Omer“

Contestatar fervent al selecţionerului României, Aihan Omer, la recentele campionate mondiale, Vasile Stângă continuă să arate cu degetul spre adversarul de astăzi care ar beneficia de susţinerea unui membru din conducerea Federaţiei Române de Handbal, Petru Paleu, dar şi a arbitrilor. „Nu e un meci al meu cu Omer. Nu a fost niciodată. Nu ştiu dacă domnul Omer are influenţă asupra arbitrilor, dar tot ce este în jurul lui are influenţă. Domnul Paleu este un suporter înfocat al Reşiţei“, a afirmat Stângă. Acesta aşteaptă o prestaţie imparţială a cuplului de arbitri Dobre-Călina, la nivelul arătat în derbiul feminin. „Arbitrii trebuie să-şi facă datoria în teren, să «fluiere» corect, iar noi, antrenorii, nu trebuie să ne mai gândim, cum o face Omer de exemplu, în primul rând la arbitri. Eu mă gândesc la echipă, nu la arbitri. Nu vreau să cred că arbitrii mă fură. Analizez după meci ce au făcut. Dacă Dobre şi Călina vor arbitra cum au făcut-o la derbiul feminin dintre Rulmentul Braşov şi Vâlcea – jos pălăria! Au condus partida la un nivel internaţional. Deci, se poate. Să nu se lase influenţaţi de exterioare!“, a mai spus Stângă.

Trebuie să muncim
în apărare

Ca să răpună Reşiţa, o echipă înţesată de internaţionali, elevii lui Vasile Stângă trebuie să se autodepăşească, cheia meciului fiind apărarea. „Ca să câştigăm acest meci trebuie să muncim foarte mult în apărare. Dacă nu ne vom apăra bine, nu vom avea nici o şansă. Atuurile noastre sunt determinarea băieţilor şi faptul că jucăm acasă. Să nu uite că jucăm acasă. Să se vadă pe teren că dau totul pentru victorie. Chiar dacă pierdem meciul, eu îi felicit, dar să văd că au făcut tot ce este posibil să câştigăm. Dacă suntem superhotărâţi, nu avem cum să pierdem“, a afirmat Stângă. Obişnuit să câştige în faţa lui Omer, Stângă va avea de această dată o misiune dificilă pentru că are la dispoziţie o echipă inferioară adversarului său. „Eu l-am învins pe Omer în meciurile directe. L-am bătut şi acasă, la Constanţa cu Steaua, dar acum sunt alte echipe. Este mare diferenţa de lot dintre Reşiţa şi Energia. Cred că are bugetul triplu faţă de noi. Nu ştiu ce face Omer cu atâţia jucători. Au trei pe post de aceeaşi valoare, iar unii dintre ei nu joacă deloc. Şi asta e o tactică să dezmembrezi celelalte echipe. Reşiţa a investit foarte mult, toţi au nişte salarii de ne minunăm. Dacă nu ia campionatul, cred că-l «împuşcă» pe Omer“, a încheiat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS