23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul test înaintea confruntării cu Serbia

Ultimul test înaintea confruntării cu Serbia

Echipa lui Piţurcă dă piept cu reprezentativa Croaţiei, acesta fiind ultimul meci amical pentru ambele echipe înaintea startului preliminariilor Campionatului Mondial.

Naţionala României efectuează în această seară la Bucureşti, în compania Croaţiei, ultimul antrenament cu public înaintea partidei cu Serbia, una de o importanţă capitală pentru calificarea la Campionatul Mondial. Dacă anul trecut valoarea adversarelor României în meciurile amicale a fost pusă la îndoială de suporteri, de data aceasta FRF a ales o selecţionată care a impresionat la ultima ediţie a Campionatului European. Croaţia ne-a învins în ultimele partide disputate, de fiecare dată cu 1-0, ultima oară tot într-un amical, jucat la Timişoara în noiembrie 2002.
În preliminariile CM 2010, România ocupă locul al cincilea în Grupa a 7-a, având numai patru puncte după trei meciuri disputate, iar Croaţia se situează pe poziţia a doua în Grupa a 6-a, în care lideră este Anglia.

Mutu şi Chivu s-au dat loviţi

Naţionala României va fi privată la meciul cu Croaţia de prezenţa celor mai buni jucători ai ei, Mutu şi Chivu. Cu toate că ambii au evoluat, în weekendul trecut, pentru echipele lor de club, înaintea reunirii lotului l-au anunţat pe selecţioner că sunt accidentaţi. Mutu susţine că a suferit o contractură şi are nevoie de mai multe zile de recuperare, iar Chivu nu este încă refăcut complet după o accidentare suferită în urmă cu câteva săptămâni. Piţurcă a rămas cu 20 de jucători valizi pentru meciul programat pe stadionul Steaua, chemându-l la lot în locul lui Mutu pe Dacian Varga, de la Sportul Studenţesc. Printre cei convocaţi se numără şi atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, care va juca după toate probabilităţile titular.
De partea cealaltă, selecţionerul Slaven Bilic a venit cu un lot de 22 de jucători la Bucureşti, printre aceştia găsindu-se şi atacantul lui Arsenal Londra, Eduardo da Silva, grav accidentat anul trecut la un meci din Premier League. Nu lipsesc nici veteranul Robert Kovac (Borussia Dortmund) şi colegul lui Răzvan Raţ de la Şahtior Doneţk, Dario Srna.

Ambii selecţioneri vizează victoria

Atât selecţionerul României, Victor Piţurcă, cât şi cel al Croaţiei, Slaven Bilic, au declarat că partida amicală de astăzi va fi utilă şi îşi doresc victoria.
„Meciul cu Croaţia nu are nevoie de vreo prezentare. Sper să fie un test util pentru noi. Aş dori o prestaţie şi un rezultat bune, care să ne dea şi moral pentru meciul cu Serbia. Cei care sunt la echipa naţională trebuie să demonstreze că pot juca la acest nivel şi de aşa manieră încât să câştige. Din păcate, jucătorii care sunt acum la naţională nu se află la un nivel optim din punct de vedere fizic. Probabil acelaşi lucru îl vom păţi şi cu Serbia, asta e situaţia“, a spus Piţurcă în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că e posibil ca în dimineaţa partidei să mai conducă un antrenament.
„Am urmărit cinci-şase meciuri ale României. Este o echipă puternică şi bine organizată, îţi oferă balonul, se retrage, apoi pune accentul pe contraatac, dar noi vom încerca să ne impunem jocul. Nu voi face experimente şi, chiar dacă este un meci amical, rezultatul este important pentru noi“, a spus Bilic.

Meci amical

România – Croaţia
Stadion „Steaua“, astăzi, ora 20.45
Formaţii probabile:
România: Lobonţ – Contra, Rădoi, Tamaş, Raţ – Ov. Petre, Codrea – Fl. Petre, Cociş, Costea – Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.
Croaţia: Pletikosa – Corluka, SImunici, Kovac, Krizanac – Srna, Modric, Rakitic, Pranjic – Petric, Olic. Antrenor: Slaven Bilic.
Va arbitra: Cristian Balaj.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII