14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmbiţii mari în derbiul oltean

Ambiţii mari în derbiul oltean

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova şi Energia Rovinari se înfruntă astăzi, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Bănie. Craiovenii vor să-şi ia revanşa, după ce în tur au pierdut la Târgu Jiu, la o diferenţă de 17 puncte.

Cele două echipe oltene din Divizia A de baschet masculin, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, se întâlnesc astăzi, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Bănie, într-un joc din cadrul etapei a 20-a.
„Meciurile dintre Craiova şi Energia Rovinari au fost mereu ca nişte finale pentru cele două echipe, chiar şi când evoluau în Divizia B. Încrâncenarea şi ambiţiile sunt mari“, a spus antrenorul principal al craiovenilor, Paul Nicolae, cel care a evoluat ca jucător sub culorile ambelor combatante de astăzi.
Atât gorjenii, cât şi craiovenii au obţinut în runda precedentă victorii de moral. Energia a învins pe teren propriu CS Otopeni, iar SCM-U a produs surpriza etapei trecute, câştigând în ultimele secunde meciul din deplasare cu mult mai puternica echipă BCMUS Argeş Piteşti.
Spre deosebire de meciul tur, disputat la Târgu Jiu, şi câştigat de gorjeni cu scorul de 89-72, craiovenii sunt mult mai optimişti în privinţa confruntării din această seară. „Nu ne aşteaptă un meci uşor, dar nu este imposibil de câştigat. Atuul nostru este că suntem peste cei din Târgu Jiu sub panou. Dacă vom specula acest avantaj va fi bine. Băieţii sunt motivaţi, aşteptăm şi mulţi spectatori la sală să punem presiune pe adversari“, a spus Paul Nicolae.
SCM-U Craiova şi Energia Rovinari s-au mai întâlnit în urmă cu o lună, într-un amical disputat tot în Bănie, partida fiind câştigată tot de gorjeni cu scorul de 92-74.


Duel interesant: Edjuan – Germain Green

„Trebuie să câştigăm pentru a ne menţine în primele locuri în campionat. O să fie un meci dificil pentru noi. Craiova a câştigat ultimul joc la Piteşti şi o să ne fie foarte greu să câştigăm, dar nu ne temem“, a declarat tehnicianul gorjenilor, Theo Evans.
Jocul dintre cele două grupări oltene propune şi un duel interesant între fraţii Edjuan Green (Energia) şi Jermaine Green (Craiova), dar şi între verii Louis Darby (Energia) şi Tyrone Mitchell (Craiova). „Va fi foarte interesant duelul dintre noi. Este primul meci jucat împotriva lui şi totodată este un meci important pentru Energia, pe care vrem să-l câştigăm. Asta e mai important decât duelul meu cu Jermaine“, a declarat Edjuan Green. Cei doi fraţi au făcut un pariu, fiecare mizând pe formaţia la care evoluează. „Contează foarte mult pentru mine că am un membru al familiei aproape. Vorbim zilnic pe internet şi despre meciul dintre echipele noastre, dar nu despre partea tehnică, ci despre cine o să câştige şi ce o să se întâmple. Am făcut un pariu prietenesc pe un suc pe care o să-l câştig eu. Nu o să am milă de el şi nu o să-l las să înscrie puncte dacă o să fim în acelaşi timp pe teren. Noi jucăm pe poziţii diferite, el joacă să înscrie puncte, eu să recuperez, dar în timpul jocului se pot schimba multe“, a declarat Edjuan Green, cel mai bun recuperator al echipei Energia Rovinari.
Celelalte partide din această rundă: CSU Atlassib Sibiu – BCM Elba Timişoara, CSM Oradea – BC Argeş Piteşti, CS Otopeni – Gaz Metan Mediaş, BC Mureş – Rapid Bucureşti, CSU Asesoft Ploieşti – Dinamo Bucureşti şi BC Târgovişte – „U“ Mobitelco Cluj-Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS