23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBuducnost s-a răzbunat!

Buducnost s-a răzbunat!

Campioana României la handbal feminin a pierdut în Muntenegru în prima etapă a Grupei 2 principale.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a început ca favorită meciul din deplasare de la Podgorica, în runda inaugurală a Grupei 2 principale a Ligii Campionilor, chiar dacă Buducnost învinsese în faza precedentă a competiţiei două nume grele ale handbalului european: Hypo Viena şi FTK Copenhaga.
În faţa a peste 6.000 de spectatori fanatici, gazdele au început mai bine întâlnirea şi au condus pe tabela de marcaj, chiar dacă în atac au mizat numai pe aruncările de la distanţă ale vedetei Katarina Bulatovic. Timp de 25 de minute, Oltchim a alergat după egalare şi a reuşit să intre în avantaj la pauză, scor 13-12, graţie inspiraţiei lui Ivica Rimanic, tehnicianul croat aruncând-o în luptă pe tânăra Smedescu, cea care a primit un singur gol în ultimele şapte minute.

Finalul, dezamăgitor

Partea a doua a întâlnirii a fost echilibrată, cele două formaţii trecând pe rând în avantaj pe tabela de marcaj. Cu 15 minute înainte de final, Oltchim s-a desprins la două goluri, scor 16-18 şi 18-20, şi se părea că experienţa superioară a trupei lui Rimanic îşi va spune cuvântul. Gazdele au revenit spectaculos şi cu un minut înainte de final aveau un avantaj minim, 23-22, chiar dacă Rimanic a aruncat-o în luptă şi pe uriaşa Pidpalova, care a debutat cu gol şi a scos o eliminare de două minute. Oltencele au avut şansa unui ultim atac lung la finalul căruia să obţină un punct mare, dar Vali Ardean Elisei a alunecat şi le-a dat şansa muntenegrenelor să debuteze cu un succes. Buducnost s-a răzbunat după cele două înfrângeri din sezonul trecut. Oltchim păstrează şanse reale de calificare în semifinale, în ciuda eşecului din Muntenegru, dar poate depinde de jocul rezultatelor. Pentru vâlcence urmează o săptămână extrem de dificilă, Steluţa Luca şi compania jucând mâine la Braşov derbiul campionatului cu Rulmentul şi duminică pe propriul teren în etapa a doua a Grupei 2, contra campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana. În cealaltă partidă a primei etape, ETO Gyor s-a impus pe terenul lui Krim, 35-31 şi a luat o opţiune importantă la calificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS