23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTyrone a adus victoria în ultimele secunde

Tyrone a adus victoria în ultimele secunde

Baschetbaliştii craioveni s-au impus la Piteşti, scor 71-70, prin reuşita de trei puncte a jucătorului american Tyrone Mitchell.

Meci dramatic la Piteşti, unde baschetbaliştii de la SCM-U Craiova s-au impus la limită, scor 71-70, în faţa formaţiei locale BCMUS Argeş Piteşti, într-un joc contând pentru etapa a 19-a din Divizia A masculină.
Spectatorii prezenţi în sala „Trivale“ au avut parte de un final dramatic, iar câştigătoarea s-a decis în ultimele secunde ale jocului. Piteştenii conduceau cu 70-68, dar Tyrone Mitchell, cel mai scund dintre cei trei americani din lotul craiovean, a reuşit o aruncare de trei puncte, stabilind scorul final, 71-70 pentru SCM-U. „Dumnezeu a ţinut cu noi la Piteşti. Şi noi am simţit în decembrie cum este să pierzi în ultimele secunde, când ne-a bătut BC Mureş acasă, tot cu 71-70. Am întâlnit o echipă bună a campionatului şi ne-am autodepăşit. Felicit toţi jucătorii pentru dăruire“, a spus antrenorul secund al craiovenilor, Marius Toma.
Spre deosebire de alte partide, în care conduceau după primele trei sferturi şi în ultimul erau depăşiţi, în întâlnirea cu BCMUS Argeş Piteşti, oltenii au avut sfertul patru foarte bun. „Partida a fost echilibrată. În sfertul doi ne conduceau ei la şase, şapte puncte. În partea a treia am preluat noi conducerea, având chiar zece puncte avans. În ultimul sfert, jucătorii noştri s-au concentrat mai mult, au strâns rândurile“, a mai spus Toma. Pentru SCM-U au evoluat doar şapte jucători. Antrenorul principal, Paul Nicolae, a început meciul în formula: Tomic (18 puncte), Green (19), Răducanu (2), Mitchell (11), Lekic (11). Au mai jucat: Holmes (4) şi Ştefan (6). Echipa din Bănie a fost însoţită la Piteşti de un grup de susţinători, dar şi de preşedintele clubului SCM, Nicu Stoian. Miercuri, într-o etapă intermediară, craiovenii înfruntă, pe teren propriu, în derbiul oltean, pe Energia Rovinari.
 
Fetele lui Manea,
din nou câştigătoare

Baschetbalistele de la SCM-CSSU Craiova au început bine returul Diviziei A. După victoria de miercurea trecută, pe teren propriu, cu CET Govora, jucătoarele din Bănie, antrenate de soţii Liviu şi Daniela Manea, şi-au trecut sâmbătă în cont al doilea succes pe 2009. Oltencele s-au impus fără probleme, în deplasare, în faţa formaţiei Politehnica Naţional Iaşi, scor 88-60.  
Cele mai bune marcatoare pentru SCM-CSSU au fost Alexandra Cutaş – 37 de puncte şi Cristina Ciocan – 27. „Am avut un procentaj foarte bun la aruncările de trei puncte. Am dominat jocul în totalitate, iar în ultimul sfert am băgat în teren junioarele“, a spus antrenorul Liviu Manea. Sâmbătă, baschetbalistele craiovene întâlnesc, acasă, pe Municipal Târgovişte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS