12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Luţu a debutat la Pandurii

Ionuţ Luţu a debutat la Pandurii

Pandurii au remizat în Antalya cu Tavrya Simferopol, joc în care au debutat noua achiziţie, Ionuţ Luţu, şi portarul italian aflat în probe, Roberto Chiaverini.

Echipa lui Sorin Cîrţu a încheiat la egalitate, scor 0-0, jocul cu SC Tavrya Simferopol, formaţie care evoluează în prima ligă din Ucraina, în primul amical al celui de-al doilea cantonament din Turcia. Cîrţu a utilizat două formule de echipă, trimiţându-i pe teren în prima repriză pe Mingote – Mândrean, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Pârvu, Murgan, Luţu, Păcurar – Vasilache, Raskovic. În partea a doua a apelat la Chiaverini – Popete, Rus, Rusu, Grecu – Stancu, Stângă, Vancea, Tremonti – Al. Piţurcă, Iordache. „Hagi-Luţu“ a creat prima fază periculoasă a meciului, irosită însă de Murgan. Ucrainenii au fost aproape de gol în minutul 28, dar Mândrean a respins de pe linia porţii. Gorjenii au dominat partea a doua, în condiţiile în care Tavrya a evoluat în aceeaşi formulă, şi au pus în pericol poarta adversă prin Vasilache, Stângă şi Ilie Iordache. Şi Chiaverini a avut intervenţii sigure, la fel ca Martinovic, fundaşul sârb testat de Cîrţu.
Oficialii echipei Pandurii, prezenţi în tribune, s-au declarat mulţumiţi de evoluţia jucătorilor lui Cîrţu. „A fost un joc echilibrat, cu un rezultat echitabil, cele două formaţii împărţind în mod egal ocaziile de poartă şi perioadele de dominare. Cu puţin noroc în partea a doua a meciului, Pandurii se putea impune. A fost un test util pentru noi şi aşteptăm cu încredere următoarele jocuri în care vor intra şi juniorii clubului aflaţi aici la pregătire cu echipa“, a declarat secretarul general al clubului, Daniel Băloi.

Cîrţu, în căutări

Cei doi juniori Avrămescu şi Mohora, accidentaţii Ghindeanu şi Tilincă, portarul Stanca şi atacanţii Arrieta şi Simion nu au fost utilizaţi în primul amical, aceştia luând loc în tribună. Cîrţu a încercat să folosească jucători cât mai mulţi pentru a-şi forma o idee despre posibilii titulari. „În ultimele zile, am avut programate o serie de antrenamente mai dificile pentru ei, dar am încercat la acest joc să vedem ce poate fiecare. După aceste şedinţe de pregătire în care au fost solicitaţi la maximum, a venit acest meci cu ucrainenii, în care am testat 22 de fotbalişti“, a afirmat Cîrţu. Acesta a apreciat că jocul a fost echilibrat, însă jucătorii săi au irosit prea uşor ocaziile de gol. „În prima parte, jocul a fost echilibrat, dar în repriza a doua am fost aproape de a câştiga. Am dat cu piciorul la câteva ocazii bune de gol. Am întâlnit şi un adversar puternic din prima ligă a Ucrainei. Vom încerca în continuare să găsim cea mai bună formulă de echipă pentru debutul returului de campionat“, a mai spus Cîrţu.

Gorjenii, tot pe zero

Pandurii nu au marcat nici  aseară cu bulgarii de la PFC Pirin Blagoevgrad (Liga I), terminând la egalitate, scor 0-0. Cea mai mare ocazie a gorjenilor s-a consemnat în minutul 22, când Simion a şutat în bară. Iniţial, Pandurii trebuia să joace cu formaţia germană de liga a IV-a SV Babelsberg. „Am schimbat adversarul pentru că am avut posibilitatea să jucăm cu unul mai puternic“, a explicat Cîrţu. Gorjenii au început jocul în formula: Stanca – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Tremonti, Rusu, Murgan, Grecu – Simion, Arrieta. În partea a doua au evoluat: Chiaverini – Mândrean, Martinovic, Rusu, Cardoso (’75, Mohora) – Tremonti, Luţu, Murgan (’60, Chibulcutean), Grecu (’65, Popete) – L. Pârvu, Raskovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII