22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie nemeritată pentru Inter

Victorie nemeritată pentru Inter

Campioana en-titre a Italiei s-a impus la Siena, cu 2-1, însă tehnicianul Jose Mourinho a spus că formaţia sa nu merita să câştige, pentru că a marcat un gol din ofsaid şi pentru că adversarii au făcut o partidă foarte bună.

15.000 de spectatori au asistat pe arena „Artemio Franchi“ la partida de sâmbătă dintre Siena şi Inter Milano, din cadrul etapei a 17-a din Serie A. Campioana en-titre a Italiei s-a impus cu 2-1, însă antrenorul Jose Mourinho a spus că formaţia sa nu merita să învingă, pentru că a marcat un gol din ofsaid şi pentru că adversarii au făcut o partidă foarte bună. „Nu meritam să câştigăm, nu doar pentru că Maicon a marcat cel de-al doilea gol din ofsaid. Siena a jucat foarte bine şi ne-a pus multe probleme. Au făcut un presing intens şi ne‑au prins pe contraatac. Chiar şi după ce am marcat cel de-al doilea gol ne-au pus în dificultate şi au fost periculoşi. Vreau să îi felicit pe adversari, pentru că nu meritau să piardă acest meci“, a spus Mourinho.
Golurile campioanei Italiei au fost marcate de Maicon (‘34, ‘83), iar Siena, la care mijlocaşul Paul Codrea a fost integralist, în timp ce fundaşul Cosmin Moţi a fost rezervă, a înscris prin Kharja (‘44).
Antrenorul Sienei, Marco Giampaolo, a utilizat următorii jucători: Curci – Portanova, Del Grosso, Zuniga (Calaio ‘89), Brandao – Frick (Maccarone ‘75), Kharja, Galloppa, Codrea – Vergassola, Ghezzal. La rândul său, tehnicianul lusitan al lui Inter, Jose Mourinho, a trimis în teren următorii fotbalişti: Julio Cesar – J. Zanetti, Cordoba, Samuel, Maxwell – Maicon, Muntari (Quaresma ‘73), L. Jimenez (Figo ‘55), Cambiasso – Balotelli (Crespo ‘55), Ibrahimovic.

Chivu a fost menajat

Fundaşul român al lui Inter Milano, Cristi Chivu, nu a jucat în partida de la Siena. Căpitanul echipei naţionale a României a fost totuşi în lotul lui Inter, însă tehnicianul Jose Mourinho a hotărât să nu-l forţeze şi l-a lăsat pe banca de rezerve.
Chivu s-a accidentat la genunchiul stâng pe 1 noiembrie, în meciul pe care Inter l-a câştigat în faţa Regginei, scor 3-2, iar primul consult a arătat că el va fi indisponibil aproximativ 20 de zile. În urma unei rezonanţe magnetice, s-a descoperit o leziune a ligamentului colateral intern de la genunchiul stâng. Fundaşul român a urmat un program de recuperare şi pe 4 decembrie a revenit la antrenamente alături de restul lotului.

Mourinho l-a lăudat pe Ibrahimovic

Tehnicianul lui Internazionale Milano, Jose Mourinho, a spus că atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic este un jucător mai bun decât Cristiano Ronaldo, chiar dacă acesta din urmă a câştigat Balonul de Aur în 2008. „Când mă gândesc la ceea ce trebuie să facă un jucător pe teren, mă gândesc la Kaka, Ibrahimovic sau Messi, cel din urmă fiind un fenomen, care va câştiga Balonul de Aur doi sau trei ani de aici înainte. Cristiano Ronaldo este un jucător bun, dar nu este cel mai bun. A meritat Balonul de Aur pentru că Manchester United a câştigat Liga Campionilor şi titlul în Premier League, iar el a jucat un rol important. Dar, pentru mine, cel mai bun e Zlatan, pentru că este îndrăgostit de fotbal şi pune mult suflet în ceea ce face“, a spus Jose Mourinho.
Internazionale Milano, care este lidera campionatului italian, va juca împotriva lui Manchester United, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, dubla manşă urmând să se dispute în primăvara anului viitor. Zlatan Ibrahimovic este titular la formaţia italiană, având la activ 11 goluri în cele 24 de meciuri disputate în acest sezon în toate competiţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS