18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHărădău a agitat spiritele înainte de alegeri

Hărădău a agitat spiritele înainte de alegeri

La Poiana Braşov va avea loc astăzi, de la ora 11.00, Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Tenis, în care se va alege noul preşedinte. Tenisul românesc a fost în fierbere zilele trecute, după ce unul dintre candidaţii la şefia federaţiei, Dumitru Hărădău, a cerut cluburilor să nu se prezinte la alegerile de astăzi şi astfel acestea să fie amânate.  
Conform declaraţiilor date pe site-ul oficial al FR de tenis, Hărădău, preşedinte interimar al federaţiei, a motivat necesitatea amânării acestui scrutin prin presupusa dorinţă a lui Ilie Năstase de a participa la alegeri. „La cererea mai multor cluburi din ţară, fostul lider ATP (Ilie Năstase – n.r.) a acceptat să intre în cursa pentru şefia federaţiei, dar solicită un scurt răgaz şi amânarea alegerilor din 11 decembrie“, a spus Hărădău. În acelaşi timp, Ilie Năstase a declarat că până pe 23 decembrie este plecat la Paris, iar dacă alegerile vor fi amânate nu ştie sigur dacă îşi va depune candidatura pentru postul din care a demisionat la începutul acestui an.

Dragomir şi Segărceanu sunt revoltaţi

Contracandidaţii lui Dumitru Hărădău la postul de preşedintele al Federaţiei Române de Tenis, foştii tenismeni Ruxandra Dragomir şi Florin Segărceanu, au declarat că adversarul lor face o diversiune. „Este vorba despre nişte lucrături ale lui Dumitru Hărădău, care simte că pierde teren. Am vorbit cu Ilie Năstase şi mi-a zis că nu vrea să candideze“, a declarat Segărceanu. „Este o diversiune. M-au sunat reprezentanţii de la aproape 30 de cluburi, care vor ca alegerile să se desfăşoare la data stabilită, cu toate că subordonaţii lui Hărădău au înroşit telefoanele şi le cereau reprezentanţilor cluburilor exact contrariul“, a spus şi Ruxandra Dragomir. Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) va fi reprezentată la alegeri printr-o comisie formată din Mihai Căpăţână şi Claudia Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS