21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii iernează pe loc neretrogradabil

Pandurii iernează pe loc neretrogradabil

Succesul cu CFR Cluj i-a asigurat echipei lui Sorin Cîrţu un loc deasupra liniei retrogradării la finalul turului, indiferent de rezultatul jocului cu Oţelul Galaţi.

Echipa Pandurii nu mai trăieşte cu grija retrogradării, cel puţin în pauza de iarnă. Echipa antrenată de Sorin Cîrţu a strâns 20 de puncte în şaisprezece etape, cu patru mai mult decât ocupanta primului loc retrogradabil, Poli Iaşi. Meritul aparţine antrenorului care, cu o echipă lipsită de aportul unor jucători importanţi, a câştigat 15 puncte în opt etape. Triplu faţă de predecesorul său, Eugen Neagoe, în tot atâtea etape. Returul se anunţă însă de foc. „O să avem parte de sărbători şi mai liniştite dacă nu pierdem la Galaţi! Nu este mai uşor returul acum, deşi avem 20 de puncte. Dar nici nu mai e cum a fost anul trecut, când după 19 etape aveam 15 puncte şi nu ne mai dădea nimeni vreo o şansă de salvare. Acum lucrurile stau puţin mai bine pentru noi şi e mai multă linişte. Fiecare cum îşi va pregăti returul aşa va dormi de liniştit. Faţă de sezonul trecut, se vede că jucăm mai bine, maniera de joc e schimbată total, dar asta nu înseamnă că nu mai avem nici o grijă. Să nu uităm că, de când a venit Cîrţu la Târgu Jiu, nu are decât un meci pierdut“, a spus şeful pandurilor, Marin Condescu.
Şi Sorin Cîrţu este mulţumit de zestrea de puncte strânsă de echipa sa. „Mă mulţumesc cele 20 de puncte pe care le avem acum, dar înaintea meciului cu CFR mă mulţumeam şi cu 18. Pot să spun că acum e bine pentru noi“, a declarat „Sorinaccio“. Cîrţu nu va sta pe bancă la meciul cu Oţelul, Comisia de Disciplină hotărând ieri ca tehnicianul oltean să fie suspendat două etape şi amendat cu 3.200 de lei, după eliminarea din meciul cu CFR Cluj, a treia de când a preluat pe Pandurii.

„Nu vom pierde la Oţelul“

Suspendarea lui Sorin Cîrţu la Galaţi nu pare să-i dea bătăi de cap lui Condescu. Acesta este convins că echipa nu va pierde, la fel cum s-a întâmplat şi în precedentele două meciuri, când Cîrţu şi-a condus echipa din tribune, la Iaşi şi cu Universitatea Craiova în Cupă. „De fiecare dată când Sorin Cîrţu a fost în tribune, niciodată pandurii nu au pierdut vreun meci. Cîrţu şi echipa sunt armele noastre“, a comentat Condescu. Preşedintele i-a atenţionat pe jucătorii accidentaţi de mai multă vreme că trebuie să tragă tare pentru a reveni în primul unsprezece: „Ce pot să spun este că unii jucători de la Pandurii care se cred titulari de drept ar trebui să nu uite că recuperarea este în folosul lor. Şi, cu cât se recuperează mai repede, cu atât mai bine pentru ei. Echipa joacă foarte bine şi a câştigat 15 puncte fără acei jucători“. Antrenorul Sorin Cîrţu se aşteaptă ca echipa sa să fie mult mai mediatizată după ce a învins pe CFR Cluj, iar echipele din provincie să nu mai fie tratate precum cenuşăresele fotbalului românesc. „Sperăm că după meciul acesta se va vorbi mai mult şi de Pandurii şi se vor face mai multe reportaje despre noi. Trebuie să se vorbească mai mult şi de echipele din provincie, nu să se dea numai de Steaua şi Dinamo, că nu ştiu ce au mai făcut jucătorii de acolo. Trebuie să fie scoşi în evidenţă şi jucătorii noştri, că uite cum i-au tăvalit pe campioni. De asta am zis să batem şi noi, că poate se va uita lumea cu mai multă încredere şi la jucătorii de la Pandurii“, a mai spus Cîrţu.

Pandurii reprezintă Gorjul la memorial

Clubul Pandurii Târgu Jiu domină în continuare fotbalul juvenil din judeţul Gorj, reuşind să califice, pentru al treilea an consecutiv, două echipe la faza zonală a Memorialului „Gheorghe Ola“, ce se desfăşoară astăzi şi mâine la Piteşti. Grupa 1998, pregătită de Mihai Dodoi, se va baza la Piteşti pe următorul lot de jucători: Claudiu Manole, Mădălin Popescu, Robert Ungureanu, Cristian Iacov, Gabriel Dodoi, Ion Popescu, Romulus Croitoru, Adrian Popescu, Ştefan Pasat, Alexandru Brătuianu, Dănuţ Jitaru, Răzvan Giorgi, Dumitru Firiza, Vasile Lupulescu. Grupa 1999, pregătită de Constantin Frimu, îi are în componenţă pe: Adrian Preoteasa, Robert Frăţilescu, Denis Magherescu, Ion Istrate, Valeriu Sorea, Victor Stânu, Claudiu Cazacu, Ovidiu Lupuleţ, Marius Budică, Vasile Chivulescu, Andrei Dragu, Victor Pungan. Obiectivul celor două formaţii este calificarea la faza finală a competiţiei.
Atât la grupa 1998, cât şi la grupa 1999, alături de Pandurii Târgu Jiu, vor mai participa la competiţie echipele LPS Piteşti, CSM Râmnicu Vâlcea, CSS Alexandria, CSS Târgovişte şi CSS Caracal, obiectivul fiind calificarea la turneul final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS