14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, impecabilă acasă

Energia, impecabilă acasă

Gruparea gorjeană a obţinut a şasea victorie consecutivă la Târgu Jiu din tot atâtea meciuri susţinute, două dintre succese fiind realizate în faţa formaţiei CSU Atlassib Sibiu, unul în Cupa României, altul în campionat.

Deşi a fost condusă în prima jumătate a meciului chiar şi la 15 puncte diferenţă, trupa lui Theo Evans a reuşit să revină şi să se impună pe final, scor 75-70 (12-25, 19-16, 27-10, 17-19) în faţa incomodei formaţii CSU Atlassib Sibiu, într-o partidă din cadrul etapei a noua a sezonului regulat al Diviziei A.
Echipa din Sibiu a cules roadele jocului agresiv din apărare şi s-a distanţat pe tabela de marcaj, reuşind să-şi adjudece lejer primul sfert, scor 25-12. Gazdele au suferit la aruncările din spatele semicercului, prima reuşită de trei puncte fiind fructificată abia la jumătatea sfertului doi, prin Troupe, care a redus diferenţa la zece puncte, scor 22-33. Cu aceeaşi diferenţă s-a încheiat prima repriză a meciului, scor 31-41. Energia s-a întors de la cabine mai hotărâtă şi a făcut un sfert trei senzaţional.
Eliminarea lui Matthews, cel mai bun jucător al oaspeţilor, pentru cinci greşeli personale, a fost semnalul revenirii celor de la Energia, care au izbutit un parţial 18-0 şi au preluat conducerea la finalul sfertului trei, 58-51.
Ultima parte a fost mai puţin spectaculoasă, gorjenii reuşind să menţină până la capăt avantajul, deşi coordonatorul de joc, Jackson, a fost descalificat pentru cinci greşeli personale. În urma acestui rezultat, Energia a revenit pe podiumul Diviziei A, clasându-se pe locul trei, cu 15 puncte.

Gorjenii au meritat să câştige

Nici cea de-a doua înfrângere a echipei sale la Târgu Jiu nu l-a surprins pe antrenorul formaţiei CSU Atlassib Sibiu, Peter Schomers, care a recunoscut superioritatea formaţiei din Rovinari. „Ţin să felicit Energia pentru jocul făcut. Cu siguranţă a meritat să câştige. Noi am avut un început de meci foarte bun, rotaţiile au mers cum trebuie şi ştiam de la început, de când am luat acel avantaj că în faţa Energiei nu poţi menţine diferenţa, pentru că este cea mai bună echipă în jocul de unu la unu în ligă. Energia a practicat un joc pragmatic după ce a luat avantaj, iar noi după ieşirea lui Matthews nu am mai putut să revenim. Este foarte greu pentru toate echipele să joace aici. Nu este nimic surprinzător că am pierdut la Târgu Jiu“, a spus Schomers.

„Le-am încetinit jocul, acesta a fost secretul“

Antrenorul formaţiei Energia Rovinari, Theo Evans, a explicat care a fost secretul succesului cu CSU Atlassib Sibiu, după un start ezitant al elevilor săi. „La început presingul lor ne-a dat peste cap, ne-a şocat, ne-a făcut să greşim mult. Am pierdut multe mingi, iar ei au plecat imediat pe contraatac şi ăsta este punctul lor forte. Antidotul pentru a câştiga împotriva lor este să le încetineşti jocul, însă este extrem de greu să faci asta. Pentru noi, după ce i-am încetinit, a fost mult mai uşor pentru că nu au aruncat bine din afară şi aşa am putut recupera multe mingi“, a spus Evans.
Tehnicianul a ţinut să-l remarce pe „Body“ Green, care a reuşit 15 recuperări, cinci ofensive şi zece defensive.
„Îi mulţumesc mult lui Edjuan Green care întotdeauna face o treabă excelentă la recuperări. Acum a făcut 15 recuperări. Ştiam când l-am adus aici că asta este specialitatea lui. Mă ajută făcând munca de jos, se bate şi câştigă foarte multe mingi. Vom face tot posibilul să câştigăm cât mai multe meciuri acasă, pentru că este foarte greu să învingă cineva în deplasare. Dacă ne vom menţine neînvinşi acasă şi vom câştiga şi câteva meciuri în deplasare, ne vom afla pe o poziţie foarte bună în clasament“, a încheiat Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS