14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn punct la Constanţa

Un punct la Constanţa

Farul Constanţa – Pandurii Târgu Jiu 1-1

Stadion „Farul“, spectatori 2.000.Au marcat: Chico ’65 / Ghindeanu ’53.

Farul: Curcă – Farmache, Pătraşcu, Rastovac, Maxim – Voiculeţ, Cruceru (’65, Fatai), Băcilă, Mendy (’85, M. Nae) – Gosic (’65, Pîrvu), Chico. Antrenor: Ion Marin.

Pandurii: Stanca – Popete, Rusu, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu (’69, Nalaţi), Vancea (’74, Simion), Fl. Stângă, D. Orac (’57, Murgan) – I. Iordache, Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Chico / Fl. Stângă, Rusu.

Au arbitrat: S. Corpodean – G. Szabo, I. Szekely.

Cu Stanca şi Rusu reveniţi printre titulari faţă de jocul din Cupă, dar suferind din cauza indisponibilităţilor de ultimă oră, gorjenii au permis gazdelor să dicteze ritmul partidei, însă „rechinii“ nu şi-au arătat colţii decât în minutul 22, când Gosic a reluat periculos, din întoarcere, pe lângă poartă. Cele două echipe au mărit cadenţa şi portarii au fost obligaţi să abandoneze postura de simpli spectatori. Mai întâi, Curcă a reţinut şutul lui Iordache de la distanţă, iar Stanca
i-a blocat pe Băcilă (’36) şi Gosic (’38). Pandurii au preferat arma contraatacului la Constanţa şi au fost aproape de a deschide scorul în minutul 41, dar Piţurcă a şutat aiurea din interiorul careului după o fază creată de Ghindeanu. Acelaşi Ghindeanu a ochit vinclul porţii lui Curcă în ultima fază a primei reprize, dar mingea a trecut pe alături.

Oltenii şi-au trecut în cont prima ocazie adevărată de gol la câteva minute după reluare, când Iordache a şutat din unghi, de la patru metri, peste poarta lui Curcă, după o acţiune personală. Farul nu şi-a luat măsuri de siguranţă după acest moment şi echipa Pandurii a deschis scorul prin Ghindeanu, care a şutat la colţul lung, după o acţiune prelungită de atac. Ion Marin a făcut două schimbări ofensive, iar rezultatul s-a văzut imediat. Chico a reluat cu capul din cinci metri mingea centrată de Voiculeţ şi a restabilit egalitatea. Stanca se face vinovat pentru această reuşită, portarul gorjenilor ezitând să iasă pe centrare şi să reţină, deşi balonul a traversat careul de şase metri. Pandurii au preferat să aglomereze jumătatea proprie, gazdelor rămânându-le doar varianta şutului de la distanţă. Băcilă a fost aproape de a întrerupe seria de zece partide fără victorie a echipei sale în minutele de prelungire, însă Stanca a fost la post.

 

Rezultat echitabil

 

Cu opt jucători indisponibili din cauza problemelor medicale – Păcurar, Vasilache, L. Mihai, Arrieta, Tremonti, Mândrean, Rus şi Mingote, pandurii au reuşit să obţină al treilea rezultat de egalitate consecutiv, toate încheiate cu acelaşi scor, 1-1. Antrenorul Sorin Cîrţu susţine că echipa sa nu a putut mai mult din cauza oboselii acumulate în jocul din Cupă. „Am o stare confuză în aceste momente, nu ştiu dacă să fiu supărat sau bucuros pentru punct. Nu a fost un meci spectaculos, echipele nu puteau risca din cauza situaţiei din clasament. Noi am acuzat şi o stare de oboseală după jocul din Cupă. Aş fi vrut să repetăm jocul de posesie făcut cu Universitatea, dar nu ne-a lăsat adversarul. Am încercat cu mingi lungi, însă mijlocaşii nu au putut să-i susţină pe jucătorii din atac, poate şi din cauza oboselii. Una peste alta, rezultatul este echitabil, deşi am primit un gol uşor, dintr-o fază previzibilă“, a afirmat Cîrţu. Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, care este şi preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine şi Energie, a precizat că nu se poate bucura de rezultat, după accidentul grav de muncă de la Petrila: „Nu vreau să dau nici o declaraţie, nu mă pot bucura nici de rezultat, nici de punct, vreau să transmit condoleanţe familiilor minerilor care au murit în Valea Jiului“. La rândul său, tehnicianul Farului, Ion Marin, a acuzat arbitrajul, susţinând că Sorin Corpodean ar fi trebuit să acorde penalti la un duel dintre Chico şi Stanca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU