22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldinho a redevenit Ronaldinho

Ronaldinho a redevenit Ronaldinho

Brazilianul a revenit la forma care l-a consacrat, sub culorile lui AC Milan, şi şi-a impresionat antrenorul, dar şi pe selecţionerul Braziliei.

Antrenorul lui AC Milan, Carlo Ancelotti, apreciază randamentul pe care îl are Ronaldinho în tricoul „rossonerilor“ şi precizează că atacantul brazilian are cu totul alt comportament faţă de ceea ce obişnuia să scrie presa spaniolă pe vremea când acesta juca la FC Barcelona. „Ronaldinho este cel mai fericit caz care se întâmplă la Milan de câteva săptămâni. În ultima vreme, acesta se descurcă tot mai bine şi face exact ceea ce aştept eu din partea lui. În mai multe rânduri am rămas surprins să văd cu câtă ardoare îşi doreşte să revină în top. Pe de altă parte, ţin să precizez că Ronaldinho nu este cel pe care l-au descris publicaţiile iberice în trecut. Este un tip timid şi un profesionist desăvârşit. La întoarcerea de la Lecce, în avion, a citit «Gomorrah», pentru că acum trăieşte în Italia şi este preocupat să afle cât mai multe despre problemele cu care se confruntă această ţară“, a afirmat luni tehnicianul milanezilor.
Ronaldinho, care are 28 de ani, a marcat cinci goluri în Serie A şi unul în Cupa UEFA şi este golgheterul milanezilor în acest sezon. Jucătorul brazilian a fost transferat în vară de la FC Barcelona pentru aproximativ 22 de milioane de euro.

„Milan are mulţi adversari la titlu“

Ancelotti şi-a exprimat opinia referitoare la actuala ediţie din Serie A, unde echipa sa ocupă locul doi, la un punct în spatele rivalei Inter: „Cred că echilibrul pe care îl întâlnim acum la vârful clasamentului se va menţine până la finalul campionatului. Sunt mai multe echipe care au loturi valoroase şi care vor reuşi să lupte pentru titlu până în ultimele etape“. AC Milan a remizat duminică seară în deplasare cu formaţia nou-promovată Lecce, scor 1-1, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a din Serie A. Gruparea rossonerilor, pentru care Ronaldinho a deschis scorul, a avut avantaj până în minutul 90+2, atunci când a fost egalată în urma unei lovituri libere pe care oaspeţii o consideră „foarte uşor dictată“.

Dunga îl cheamă pe Ronaldinho în 2009

Selecţionerul Braziliei, Carlos Dunga, a fost şi el impresionat de forma bună a lui Ronaldinho, dar susţine că îl va chema din nou la echipa naţională pe atacantul lui AC Milan abia în 2009.
„Ronaldinho va rămâne, deocamdată, la AC Milan pentru că acolo are posibilitatea să joace meciuri importante, care îl vor ajuta să îşi recapete forma de altădată. În timpul desfăşurării Olimpiadei s-a văzut că vine după o perioadă de patru luni de inactivitate. În prezent, este mai bine pentru el să evolueze doar pentru clubul său, deoarece anul viitor va reveni la echipa naţională foarte bine pregătit fizic. Brazilia are nevoie de Ronaldinho, în opinia mea, cred că este de neînlocuit“, a spus Dunga.
Fostul „Balon de Aur“ nu a mai fost convocat la ultimele două partide pe care ţara sa le-a susţinut în preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Brazilia va disputa pe 19 noiembrie o partidă amicală în compania Portugaliei, care cu această ocazie se va deplasa în ţara sud-americană pentru prima dată după 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS