22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAbsenţe de marcă în naţionala de handbal

Absenţe de marcă în naţionala de handbal

Cu o lună înainte de debutul Europenelor din Macedonia, selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin nu ştie care va fi lotul pe care se poate baza.

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin, Radu Voina, are mari probleme de lot, cu o lună înainte de debutul Campionatului European din Macedonia. Primele care şi-au anunţat intenţia de a se retrage de la echipa naţională au fost chimistele Luminiţa Huţupan Dinu şi Steluţa Luca.
Huţupan a revenit asupra deciziei şi va merge la Europene, în timp ce Luca nu a participat la Cupa Mondială din Danemarca şi, deşi este convocată pentru Trofeul Carpaţi de la Cluj-Napoca, nu s-a decis dacă va mai îmbrăca tricoul naţionalei.
Apoi a fost rândul braşovencelor Ionela Gâlcă Stanca şi Carmen Amariei, ambele declarând că nu se vor mai prezenta la lot. Fosta jucătoare a Oltchimului a rămas pe poziţii şi nu va răspunde convocării, mai ales că s-a accidentat în timpul meciului dintre Rulmentul şi VOC Amsterdam din Cupa EHF.
Oficialii Federaţiei Române de Handbal, prin vocea antrenorului federal Remus Drăgănescu, au acuzat-o pe jucătoare că a mimat accidentarea şi ameninţă cu suspendarea.
Amariei s-a răzgândit, a decis să meargă la Campionatul European, competiţie cu prilejul căreia se va retrage de la naţională. Una dintre cele mai bune extreme din lume, Cristina Vărzaru, a ieşit de doi ani din circuitul naţionalei, după o accidentare suferită la echipa sa de club, Viborg, şi nu se poate conta pe ea nici în Macedonia, riscul unei recidive fiind mare.
Aurelia „Mica“ Brădeanu a anunţat Federaţia Română de Handbal că este însărcinată şi a renunţat, cel puţin deocamdată, la activitatea competiţională. Jucătoarea lansată în handbalul mare la Vâlcea a jucat un ultim meci în acest sezon la finele săptămânii trecute când formaţia sa, ETO Gyor, a pierdut pe propriul teren cu Ikast.

Opt chimiste  la lotul naţional

Selecţionerul Radu Voina a anunţat numele handbalistelor pe care va conta la Trofeul Carpaţi, ultima competiţie amicală înainte de Campionatul European din Macedonia. La lot, au fost chemate 19 jucătoare dintre care opt de la campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Dintre ele vor fi alese cel mult 16 pentru competiţia din luna decembrie. Noutăţile propuse de Voina sunt Oana Manea şi Clara Vădineanu, Paula Rădulescu, Daniela Crap şi Oana Şoit.
Tehnicianul naţionalei va trebui să se decidă asupra soluţiei de înlocuire a Ionelei Gâlcă şi a Steluţei Luca în cazul în care cele două jucătoare vor anunţa oficial că refuză convocările. Tricolorele se vor reuni pe 17 noiembrie la Cluj-Napoca, Trofeul Carpaţi urmând să aibă loc în perioada 21-23 noiembrie.
Pentru pregătirea de la Cluj-Napoca, lotul convocat de Radu Voina este următorul: portari: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Paula Ungureanu; extreme stânga: Valentina Ardean, Camelia Balint; interi: Oana Şoit, Carmen Amariei, Adina Meiroşu, Daniela Crap, Clara Vădineanu, Steluţa Luca, Melinda Geiger. Centri: Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu; pivoţi: Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan;  extreme dreapta: Ramona Maier, Cătălina Cioaric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU