12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii gorjeni s-au impus în derbiul Olteniei

Baschetbaliştii gorjeni s-au impus în derbiul Olteniei

Energia Rovinari a câştigat fără probleme jocul cu SCM-U Craiova, scor 89-72 (24-14, 15-13, 24-15, 26-30), tehnicianul grupării gorjene, Theo Evans, rulând pe final, pentru prima dată în acest sezon, toţi jucătorii trecuţi pe foaia de joc.

Superioritatea gorjenilor a fost evidentă încă din primele minute ale partidei. Elevii lui Theo Evans s-au desprins treptat şi au terminat primul sfert cu zece puncte avantaj, scor 24-14. Tehnicianul american a început actul doi cu doi români pe teren, Popescu şi Apostol, iar Energia a mărit avansul la 18 puncte, scor 35-17, obligându-l pe antrenorul oaspeţilor să ceară time-out. Aruncările de trei puncte ale craiovenilor (procentaj 50%) au menţinut timid speranţele unui rezultat pozitiv la Târgu Jiu, unde Sala Sporturilor a fost din nou neîncăpătoare. Repriza a doua s-a reluat de la scorul 39-27, Energia reuşind un parţial 5-0 prin Jackson şi Trim. Lekic de la Craiova a răspuns cu două aruncări de trei puncte consecutive, iar Darby a făcut spectacol cu un slam-dunk peste pivotul oaspeţilor. Ilie Daniel a debutat pentru Energia în Divizia A, finalul sfertului trei înregistrând o diferenţă de 21 de puncte, scor 63-42. Cu Darby şi Trim, spectaculoşi în sfertul decisiv, gorjenii s-au desprins la 24 de puncte, scor 79-55 cu patru minute şi 39 de secunde rămase de jucat, obligându-l din nou pe Paul Nicolae să ceară time-out. Lupusavei şi Lekic au mai redus din diferenţă pe fondul schimbărilor din echipa gazdă, care a încheiat jocul cu cinci români pe teren. Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Draby, cu 15 puncte, urmat de Green, Popescu şi Trim, fiecare cu câte 14 puncte, iar de la Craiova s-au remarcat Tomic, cu 18 puncte, şi Lekic, 16 puncte.

Felicitări de la Paul Nicolae

Fost jucător la Energia Rovinari în Divizia B, tehnicianul echipei SCM-U Craiova, Paul Nicolae, s-a declarat plăcut surprins de schimbările de la Târgu Jiu şi este convins că gorjenii se vor califica în play-off.
„Felicit oraşul Târgu Jiu pentru că a reuşit să facă o echipă bună într-un timp atât de scurt. Am jucat şi eu aici acum trei-patru ani şi am găsit multe lucruri schimbate în bine. Târgu Jiu are echipă pentru care play-off-ul nu ar fi o problemă. Noi, deocamdată, ne-am propus să nu retrogradăm. Ne gândim şi noi la play-off, dar în condiţiile date ne va fi foarte greu“, a declarat Nicolae.
Acesta a acuzat lipsa de omogenitate a echipei sale, precum şi jocul slab al pivoţilor. „Încă nu am reuşit să creăm un grup omogen, dar sper ca în două-trei săptămâni să ajungem la nivelul la care ne dorim cu toţii. Faţă de meciurile precedente, în care am avut procentaje sub 20% la aruncările de trei puncte, acum ne-am ridicat la 50% şi e un lucru bun. Din păcate, nu am profitat de jocul pivoţilor, pentru că avem pivoţi de valoare şi ar putea să ne ajute mai mult“, a mai spus Nicolae.

Evans a experimentat

Antrenorul Theo Evans şi-a permis în jocul cu SCM-U Craiova să ruleze tot lotul şi să încerce mai multe variante de echipă, aceste lucruri explicând diferenţa înregistrată pe tabela de marcaj la final. „Când joci cu o echipă de valoare mai scăzută, meciul poate deveni alunecos. Astăzi (miercuri – n.r.) am încercat formule noi de echipă. De aceea s-a creat impresia că nu am evoluat la potenţial maxim. Avem jucători care muncesc din greu la antrenament, care vin din divizia a doua şi trebuie să ajungă la un nivel mai ridicat. De aceea, unii dintre ei vor juca mai mult, alţii mai puţin, în funcţie de rezultat şi de cum decurge meciul. O să vedeţi mai mulţi jucători români pe teren pe parcursul campionatului“, a declarat Evans. Neînvinsă acasă, Energia trebuie să obţină succese şi în deplasare dacă doreşte să ajungă în play-off. „Suntem greu de bătut pe teren propriu, un element important fiind prezenţa fanilor în tribună. Dacă vom continua în acelaşi mod, va fi foarte bine pentru echipa noastră. Dar, dacă vrem să ajungem în play-off va trebui să câştigăm mai multe meciuri şi în deplasare. Urmează jocul cu Oradea. Nu este o echipă foarte puternică, dar trebuie să o tratăm cu atenţie şi ne pregătim ca atare“, a încheiat Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII