22.6 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei atleţi din Bănie, convocaţi pentru Europene

Trei atleţi din Bănie, convocaţi pentru Europene

După finala Campionatului Naţional de cros, desfăşurată weekendul trecut la Craiova, antrenorii federali, Zsolt Gyongyossy şi craioveanul Cătălin Geapana, au făcut convocările pentru Campionatul European de cros (individual şi pe echipe), competiţie care se va desfăşura pe 12 decembrie la Bruxelles (Belgia). Cei doi antrenori coordonatori au convocat şi trei atleţi din Bănie, Marius Ionescu (CSM), Alexandru Ghinea (CSM-LPS „Petrache Trişcu“) şi Florina Pierdevară (LPS „Petrache Trişcu“ – CSM), toţi urcând pe podium în concursul de la Craiova.
Marius Ionescu, considerat cel mai bun alergător de fond din ţară, a câştigat detaşat cursa seniorilor. Tot medalie de aur a obţinut şi Ghinea (antrenor Horia Ştef), dar la juniori I. Florina Pierdevară (antrenor Mircea Alexandrescu) s-a clasat pe locul trei la concursul individual al junioarelor I, dar a obţinut medalia de aur cu echipa de junioare I de la LPS „Petrache Trişcu“.
„Sportivii au plecat la începutul acestei săptămâni în cantonamentul lotului naţional, în staţiunea Băile Felix. În ultimii ani, Federaţia mutase cantonamentul la Buziaş, dar acum văd că au revenit la Felix, ceea ce este foarte bine, pentru că au toate condiţiile de pregătire, pistă, pădure, şosea. Ionescu este om de bază în fiecare an pentru Europenele de cros, în timp ce Ghinea şi Pierdevară au fost convocaţi în premieră la acest lot. Obiectivul lotului naţional este clasarea pe locurile unu-şapte“, a spus ieri Sebastian Ştef, director adjunct la CSM Craiova.
Marius Ionescu împreună cu altă atletă olteană convocată pentru Europenele de cros, severineanca Ancuţa Bobocel, nu fac pregătirea la Felix, ci în Olanda, în localitatea Nijmegen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS