21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltean sub panou

Derbi oltean sub panou

Neînvinsă pe teren propriu în Divizia A, echipa de baschet masculin Energia Rovinari speră la un nou succes astăzi, de la ora 18.00, când întâlneşte cealaltă nou-promovată, SCM Universitatea Craiova.

Dacă sezonul trecut, în Divizia B, SCM Universitatea Craiova a fost „naşa“ celor de la Energia Rovinari, reuşind să câştige toate jocurile oficiale, acum, lucrurile nu vor mai fi la fel. Aşa promite antrenorul gorjenilor, Theo Evans, care se va asigura că jucătorii săi nu vor trata de sus derbiul Olteniei la baschet. „Chiar dacă anul trecut ei au învins Energia de fiecare dată, o să facem totul ca de data aceasta să nu se mai întâmple aşa. Vom încerca să nu intrăm pe teren relaxaţi şi nu ne vom uita de sus la cei de la Craiova. Au o echipă bună şi au pierdut ultimele meciuri doar la câteva puncte împotriva unor formaţii puternice, deci trebuie să fim atenţi. Noi vom trata această partidă ca şi cum am juca împotriva celei mai bune echipe din ligă şi sper să câştigăm şi să trecem mai departe, pentru a ne gândi în linişte la următorul meci. Nu trebuie să ne gândim că noi suntem favoriţi“, a declarat Evans.
Cu o medie de 23,5 puncte/meci, Bogdan Popescu este una dintre principalele „arme“ ale gorjenilor, însă şi ceilalţi jucători pot decide soarta partidei. „Avem mai mulţi jucători pe care îi putem numi lideri de echipă, dar Popescu are cea mai mare experienţă dintre toţi, a mai jucat în acest campionat şi în Europa şi asta ne ajută foarte mult. În prezent, el joacă foarte bine şi ne bucurăm de acest lucru. Sunt şi alţi lideri în echipă, nu e singurul, dar e unul dintre ei“, a afirmat Evans.

Evans prevede un meci strâns

Acesta anticipează un duel aprig şi o victorie a echipei sale, mai ales că beneficiază de ajutorul fanilor. „Nu cred că va fi o victorie la foarte multe puncte diferenţă, pentru că va fi un meci strâns. Fanii de aici au fost foarte aproape de noi, ne-au ajutat şi când echipa adversă ne conducea, sper să rămână mereu la fel şi să fie aproape de noi“, a încheiat Evans.
De partea cealaltă, craiovenii nu sunt prea optimişti. „Având în vedere achiziţiile făcute în vară de Energia Rovinari, este clar că aceştia pornesc favoriţi în partida de la Târgu Jiu. Au făcut investiţii masive, am înţeles că au jucători care primesc şi câte 6.000 de euro pe lună. Noi mergem acolo să ne jucăm şansa. Avem aşteptări mai mari de la următoarele trei partide, cu Mediaş, Rapid şi Dinamo, pe care trebuie să le câştigăm“, a spus Paul Nicolae, antrenorul principal al celor de la SCM-U. Nicolae a adăugat că în această dimineaţă baschetbaliştii craioveni ar trebui să-şi primească restanţele financiare de la club: „Luni a fost o şedinţă la club şi mâine (astăzi – n.r.) ar trebui să ajungă banii la jucători“. Celelalte meciuri din etapa a cincea a Diviziei A: Elba Timişoara – CSU Sibiu, BCMUS Argeş Piteşti – CSM Oradea, Gaz Metan Mediaş – CS Otopeni, Rapid Bucureşti – BC Mureş Târgu Mureş, Dinamo Bucureşti – CSU Ploieşti, „U“ Mobitelco Cluj – BC Târgovişte. CSU Braşov stă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS