22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFostul arbitru Lubos Michel, recrutat de Şahtior

Fostul arbitru Lubos Michel, recrutat de Şahtior

Slovacul va ocupa funcţia de şef al Departamentului de Competiţii Internaţionale al clubului din Doneţk.

Fostul arbitru slovac Lubos Michel, de 40 de ani, care s-a retras recent din activitate din cauza unei accidentări, va ocupa funcţia de şef al Departamentului de Competiţii Internaţionale al clubului ucrainean Şahtior Doneţk. Michel se va ocupa de toate aspectele legate de competiţiile europene la care participă formaţia din Doneţk, de la turneele de tineret până la Liga Campionilor. „Invitaţia din partea celor de la Şahtior a fost neaşteptată, dar am acceptat-o pentru că vreau să rămân în fotbal“, a spus Lubos Michel, care vorbeşte fluent limbile engleză, germană, rusă şi poloneză.

Un arbitru cu bune şi cu rele

Lubos Michel, care a condus finala din acest an a Ligii Campionilor, şi-a început cariera de arbitru în 1987, a debutat în prima ligă în 1993, iar un an mai târziu conducea partide internaţionale. El a arbitrat în Liga Campionilor în 1998, iar în acest an a condus la centru finala de la Moscova dintre Manchester United şi Chelsea Londra. Michel a fost al doilea arbitru, după italianul Pierluigi Collina, care a condus o finală de Liga Campionilor şi una de Cupa UEFA, el arbitrând în ultimul act al celei de-a doua competiţii fotbalistice europene în 2003, la partida dintre FC Porto şi Celtic.
Lubos Michel a condus la centru partida dintre Norvegia şi România, scor 1-1, din preliminariile Campionatului European din 2004, joc ce s-a disputat pe 6 noiembrie 2003. În acel meci, centralul a acordat un penalti norvegienilor pentru un presupus henţ al lui Cristian Chivu în propriul careu, deşi reluările televizate au arătat că infracţiunea în suprafaţa de pedeapsă a fost comisă de atacantul John Carew.
Michel a condus şi un meci al României cu Georgia, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2002, partidă încheiată tot cu scorul de 1-1. Centralul mai are în palmares şi meciul din semifinalele Cupei UEFA dintre Middlesbrough şi Steaua, din 27 aprilie 2006, partidă ce s-a încheiat cu scorul de 4-2 pentru englezi.

Şahtior va reorganiza şi staff-ul tehnic

Şahtior Doneţk va reorganiza în curând şi staff-ul tehnic, antrenorul român Mircea Lucescu fiind foarte aproape de o despărţire de gruparea ucraineană, pentru că rezultatele din campionat şi cele din Liga Campionilor au fost sub aşteptări. Presa internaţională a scris că spaniolul Juande Ramos, care a fost demis de la gruparea engleză Tottenham Hotspur, negociază preluarea echipei din Doneţk, în cazul în care Mircea Lucescu va pleca la sfârşitul acestui an. Să remarcăm că Juande Ramos vrea ca Tottenham să îi plătească aproximativ nouă milioane de euro despăgubiri pentru concedierea sa. Fostul antrenor al lui FC Sevilla a solicitat, la sfatul consilierilor săi, 75% din valoarea contractului său cu Tottenham, care expira în 2011. Ramos era remunerat de conducerea londonezilor cu aproape cinci milioane de euro anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS