15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii gorjeni încep drumul spre cupele europene

Handbaliştii gorjeni încep drumul spre cupele europene

Energia Pandurii Târgu Jiu va primi astăzi, de la ora 11.00, vizita echipei CSM Oradea, joc din prima etapă a Ligii Naţionale, sezonul 2008-2009.

Echipa pregătită de Sorin Toacsen va avea parte de un adversar accesibil la debutul noului sezon al Ligii Naţionale, CSM Oradea, formaţie care ar fi trebuit să retrogradeze la finalul campionatului trecut, însă a beneficiat de votul favorabil al Adunării Generale al FRH de a păstra tot 14 echipe în primul eşalon. Oficialii grupării gorjene nu concep ca handbaliştii lui Toacsen să se împiedice de CSM Oradea, chiar dacă Energia nu funcţionează, deocamdată, ca o echipă de calibru. O victorie ar asigura şi un moral bun gorjenilor, care au misiunea să califice Energia Pandurii în cupele europene la finalul sezonului. „Va fi un test dificil, pentru că este prima etapă, dar sperăm să-l trecem cu bine deoarece această echipă funcţionează mai mult pe moral decât pe calităţile individuale sau colective. Pentru noi, Oradea este echipa cea mai potrivită la acest început de campionat. Au plecat mulţi jucători de la ei, au venit alţii, dar sperăm să tranşăm în favoarea noastră această partidă“, a afirmat Toacsen.
Energia nu are probleme de lot, toţi cei 21 de jucători fiind apţi pentru jocul cu Oradea, însă numai 14 dintre ei vor putea evolua în prima etapă.

16 puncte în tur, obiectivul pandurilor

Energia Pandurii şi-a propus să câştige toate cele şapte jocuri pe care le va disputa în Sala Sporturilor din Târgu Jiu în turul campionatului şi să mai aducă două puncte din deplasare.
 „Trebuie să obţinem victorii în toate meciurile de acasă în acest tur de campionat. În retur vin la Târgu Jiu Steaua, Constanţa şi Reşiţa. 14-16 puncte ar fi bine pentru turul acesta pentru că avem un retur de foc. Şi apoi sunt şi meciuri pe care nu le joci doar pe teren, asta se ştie“, a spus preşedintele secţiei de handbal a clubului Pandurii, Gore Popescu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS