22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal, noul lider mondial

Nadal, noul lider mondial

Profitând de pasa proastă pe care o traversează elveţianul Roger Federer, tenismanul spaniol, aflat într-o ascensiune continuă, a reuşit să devină numărul 1 în clasamentul ATP Entry.

Începând de ieri, spaniolul Rafael Nadal (foto) ocupă primul loc în clasamentul ATP Entry, pe poziţia a doua fiind Roger Federer, care a fost liderul mondial timp de 237 de săptămâni consecutiv. Tenismanul iberic conduce în Entry cu 6.700 de puncte, în timp ce „Extraterestrul“ Federer este la o diferenţă de 770 de puncte, iar pe trei se regăseşte sârbul Novak Djokovic, cu 5.105 puncte.
Singurul român prezent în top 100, Victor Hănescu, este pe locul 58, cu o poziţie mai jos faţă de săptămâna precedentă. Reprezentantul nostru va juca în această săptămână la turneul de la New Haven, unde este cap de serie numărul 16 şi este deja calificat în turul 2.

Santana îl laudă pe Nadal

La aflarea veştii că Rafael Nadal a devenit lider mondial, fostul mare tenisman Manuel Santana a afirmat că acesta este cel mai valoros sportiv iberic al tuturor timpurilor şi că este cel mai cunoscut spaniol de pe mapamond. „Nadal este cel mai mare sportiv spaniol al tuturor timpurilor. La Beijing a fost un spectacol impresionant şi un succes incredibil pentru tenisul spaniol. A cucerit medalia de aur la Olimpiadă şi maniera în care a făcut-o este impresionantă. Nu s-a lăsat speriat de nimeni, chiar dacă el a ajuns acolo obosit, mental şi fizic. Când am văzut că l-a învins pe Hewitt, atunci am văzut campionul“, a spus fostul campion olimpic la tenis din 1968, la Olimpiada din Mexic. „Avem un mare noroc să îl avem în tenisul spaniol pe Nadal. El i-a demonstrat unui domn pe nume Federer cât de mare şi cât de puternic e“, a completat Santana, taxând astfel aroganţa afişată nu demult de fostul număr 1 mondial.
Rafael Nadal a cucerit medalia de aur la Beijing, după ce l-a învins duminică, în finală, pe Fernando Gonzales, cu scorul de 6-3, 7-6, 6-3.

Ana Ivanovic a făcut rocadă cu Jelena Jankovic

La fel ca şi Rafael Nadal, sârboaica Ana Ivanovic s-a instalat ieri în fotoliul de lider în clasamentul WTA, detronând-o pe Jelena Jankovic, care a fost lider în ierarhia mondială pentru doar o săptămână. Ivanovic conduce în clasament cu 3.612 de puncte, în timp ce rivala sa, Jankovic, este la o diferenţă de 97 de puncte, în timp ce pe poziţia a treia se află rusoaica Svetlana Kuznetsova, cu 3.455 de puncte.
Ana Ivanovic, care a mai cunoscut supremaţia o dată, timp de nouă săptămâni, înainte ca Jelena Jankovic să o detroneze pentru o săptămână, se va bucura de statutul de lider cel puţin trei săptămâni.  Ana Ivanovic şi Jelena Jankovic au participat la turneul de la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar prima s-a retras din cauza unei accidentări, în timp ce cea de-a doua a pierdut în sferturile de finală în faţa rusoaicei Dinara Safina.
Jucătoarea română de tenis, Sorana Cârstea, a urcat două poziţii în clasament şi ocupă acum locul 57, cu 542 de puncte, în timp ce Monica Niculescu ocupă locul 76, cu 446 de puncte. Altă româncă, Edina Gallovits, este pe locul 88, cu 400 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS