22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul ultimelor campioane ale provinciei

Derbiul ultimelor campioane ale provinciei

Puştii Craiovei susţin un test al maturităţii în faţa legiunii străine a campionilor en-titre, oltenii sperând să speculeze eventualele erori din defensiva ardelenilor.

Ştiinţa nu vrea să „deraieze“ în faţa „ceferiştilor“ din Cluj – aşa sună declaraţiile oficialilor din Craiova, iar jucătorii olteni promit, tot prin declaraţii, un joc bun în faţa campioanei en-titre. Napoli este şi el încrezător că elevii lui sunt într-o formă bună şi a făcut o declaraţie de bun-simţ, echilibrată. „Nu rezultatul mă interezează cel mai mult în jocul de la Cluj. Cel mai mult mă preocupă calitatea jocului nostru. Dacă evoluezi foarte bine, nu are cum să nu-ţi iasă şi scorul“, a afirmat italianul pentru craiovamaxima.ro.
După meciul nebun cu Farul, Craiova s-a ales cu trei puncte, dar şi cu două piese grele absente: Wobay (accidentat) şi Gîngioveanu (suspendat), Napoli căutând pentru jocul de mâine o formulă capabilă să ţină piept avântului echipei „Fălcosului“. Napoli are destul de puţine soluţii; probabil că va fi preferat Dina pentru experienţa lui, deşi n-ar fi exclus ca Nicolo să-l arunce în groapa cu portughezi pe Firţulescu. Craiova a ajuns ieri în Cluj, cu avionul, şi a efectuat o primă şedinţă de pregătire în oraşul campioanei, iar astăzi oltenii au programat un ultim antrenament premergător disputei cu CFR.
În această săptămână, ardelenii şi oltenii s-au „înfruntat“ destul de serios şi ironic prin mass-media, contrele fiind, în principal, între preşedintele Iuliu Mureşan („Îi vom învinge pe olteni la pas!“) şi finanţatorul Adrian Mititelu („M-a deranjat foarte mult ceea ce a spus Mureşan… Nu are cum să câştige CFR-ul la pas cu Universitatea“).

Arma letală a oltenilor ar putea fi Costea

După ce joi s-a consumat în Craiova un prim episod din telenovela Solomon – Mititelu „Pupat Piaţa Endependenţei“, finanţatorul Ştiinţei va ajunge la meci destul de liniştit că a bătut palma cu primarul Craiovei şi că băieţii l-au asigurat că nu se vor face de râs în faţa „legiunii străine“ a ardelenilor. „CFR Cluj nu e o echipă invincibilă… Sperăm să speculăm şi noi erorile din defensiva lor“, a punctat zilele trecute Mitchell. Suporterii cred că mâine, în Gruia, arma letală a oltenilor ar putea fi Florin Costea, dorit cu insistenţă şi de CFR Cluj.
În privinţa formaţiei gazdelor, şi Andone va schimba distribuţia faţă de ultimul meci, pierdut cu Rapid. În primul rând, Dubarbier şi Dani sunt suspendaţi după cartonaşele roşii primite în Giuleşti. Portarul Stăncioiu va fi retrogradat pe banca de rezerve, în locul lui având şanse să reintre canadianul Hirschfeld. Semedo, rezerva de lux a ardelenilor în meciul din Giuleşti, va reintra în meciul de mâine. În lotul campioanei, doi jucători au tangenţă cu Universitatea: Trică (a debutat şi s-a consacrat la Ştiinţa) şi Ruiz (fost în probe, dar refuzat de finanţatorul Staicu).
După Revoluţie, doar două echipe din provincie au reuşit să câştige campionatul, Craiova în 1991 şi CFR Cluj în 2008, dar „campioana provinciei“ este considerată tot Ştiinţa, oltenii cucerind şi înainte de 1990 ultimele titluri din afara Capitalei – în 1981, 1980.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII