16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Păcurar vede Pandurii în primele opt

Alexandru Păcurar vede Pandurii în primele opt

Jucătorul gorjenilor consideră că echipa sa are valoare să se situeze în sezonul viitor în prima parte a clasamentului Ligii I.

Cu un lot echilibrat şi mai valoros faţă de anii anteriori, Pandurii Târgu Jiu şi-ar putea depăşi condiţia de candidată la retrogradare şi la finalul celui de-al patrulea sezon în Liga I ar putea să bată la porţile cupelor europene. Cea mai bună clasare a grupării gorjene a fost locul 11, în sezonul 2006-2007, iar în campionatul trecut a ocupat locul 12. „Sper să avem un parcurs cât mai bun, mai bun decât cel de anul trecut. Eu cred că echipa Pandurii poate termina între primele opt. Cam asta este valoarea echipei, după părerea mea. E bine să tinzi cât mai sus, e bine să ne gândim că terminăm în primele trei. Eu cam aşa văd valoarea echipei, în primele opt“, a declarat Alexandru Păcurar. Cheia acestei provocări ar putea fi chiar Păcurar, de numele acestuia legându-se majoritatea succeselor din sezonul trecut. Perioada nefastă a echipei Pandurii din campionatul precedent a coincis cu cea a lui Alex Păcurar, indisponibil o lungă perioadă de timp din cauza succesiunii de rupturi musculare. Acum, fotbalistul este apt din punct de vedere medical şi gata să ofere măsura talentului său echipei din Târgu Jiu, deşi oraşul lui Brâncuşi nu este tocmai pe gustul acestuia. „Am trecut printr-o perioadă la care nici nu vreau să mă mai gândesc, dar acum sunt bine. M-am simţit excelent şi sper să nu apară probleme nici în cantonamentul din Austria şi să fiu sănătos la începerea campionatului. Mă simt bine la Târgu Jiu. E un grup care m-a primit bine, în care m-am integrat. Oraşul este cam mic pentru gusturile mele, dar m-am simţit bine. Urmează să vedem ce ne aduce viitorul“,  a mai spus Păcurar.

Piţurcă se simte vânat

Atacantul Alexandru Piţurcă nu se teme de concurenţa din cadrul echipei, unde pe postul său se luptă cinci jucători, ci de ziarişti. Piţurcă nu se simte iubit de reprezentanţii mass-media şi nici de public, care îi taxează fiecare nereuşită din teren. „Nu sunt prea iubit la Târgu Jiu de ziarişti. Pe public îl faci să te iubească în fiecare meci, depinde de evoluţiile pe care le ai. Aici este un public pretenţios. Dacă faci două meciuri foarte bune şi al treilea nu prea îţi iese jocul, te taxează imediat. Voi, ziariştii, ne taxaţi tot timpul, chiar dacă evoluăm mai bine. Eu tot timpul mă simt vânat aici. Sincer. În unele momente, când nu meritam, am fost vânat. Am avut un tur slab din cauza unei perioade de inactivitate, însă în retur am avut evoluţii bune spre foarte bune, în nota echipei“, s-a confesat Piţurcă. Acesta speră ca în sezonul viitor să obţină performanţe cu Pandurii, iar pe plan personal să facă pasul la o echipă de cupe europene. „Mi-aş dori să am cel puţin aceleaşi evoluţii din retur. Pentru mine este mult mai importantă evoluţia echipei decât numărul de goluri. Degeaba aş marca zece goluri şi echipa ar fi la retrogradare. Dacă voi avea aceleaşi evoluţii ca în retur, voi putea face pasul către o echipă mare. Nu contează ce echipă, important e să joace în cupe europene“, a declarat Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS