25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGrupă bună la Olimpiadă

Grupă bună la Olimpiadă

Echipa României are şanse mari să prindă semifinalele, scăpând în faza grupelor de reprezentativele Rusiei, Ungariei şi Coreei.

Naţionala de handbal feminin a României a avut noroc la tragerea la sorţi pentru stabilirea celor două grupe de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Tricolorele au evitat trei dintre cele mai periculoase adversare, Rusia, Ungaria şi Coreea de Sud. Pentru cele două locuri care duc în penultimul act al competiţiei din China, Steluţa Luca şi compania se vor bate cu Norvegia şi Franţa, adversare accesibile. Iată componenţa celor două grupe de la Olimpiadă: grupa A: România, Norvegia, Franţa, China, Angola, Kazahstan; grupa B: Rusia, Germania, Ungaria, Coreea de Sud, Suedia, Brazilia.
Până la plecarea în China, România va susţine o serie de amicale „tari“. Interesant este că româncele vor întâlni în cele opt partide de pregătire atât Norvegia, cât şi Franţa, alături de Ungaria, Rusia şi Brazilia. Lotul tricolor se va reuni pe 30 iunie, nu la Râmnicu Vâlcea, cum se stabilise iniţial, ci direct în cantonamentul obişnuit de la Moeciu.
Misiunea româncelor la CE din Macedonia este mai dificilă, având în vedere că România este repartizată în ultima urnă valorică la tragerea la sorţi şi în grupe poate avea parte de adversari puternici: urna a 4-a: Ucraina, România, Serbia şi Belarus; urna 1: Norvegia, Rusia, Franţa, Germania; urna a 2-a: Ungaria, Suedia, Croaţia, Portugalia; urna a 3-a: Spania, Austria, Danemarca, Macedonia.

Mâine se decide soarta lui Tadici

Mâine, la sediul Federaţiei Române de Handbal va avea loc şedinţa consiliului de administraţie al forului, care va stabili dacă Gheorghe Tadici, proaspăt demis de la Oltchim, va rămâne sau nu selecţioner. Fostul chimist a cerut răgaz de zece zile pentru a se gândi, însă el va trebui să dea mai repede răspunsul. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a declarat că va investiga care au fost cauzele despărţirii selecţionerului de Oltchim şi, în cazul în care nu a mai fost dorit de jucătoare, atunci este posibilă şi despărţirea de naţională. 
Programul amicalelor tricolorelor este următorul: 10 iulie – România – Norvegia; 11 iulie – România – Norvegia; 12 iulie – România – Norvegia; 16 iulie – România – Ungaria; 18 iulie – Ungaria – România; 24 iulie – România – Franţa; 26 iulie – România – Rusia; 27 iulie – România – Brazilia. În perioada 29-31 iulie, tricolorele se vor afla în cantonamentul de la Poiana Braşov.

Chimiştii dezmint numirea lui Kalman

Oficialii de la Oltchim dezmint că ungurul Roth Kalman va fi noul antrenor principal.
„În ciuda rezultatelor bune pe care Roth Kalman le-a avut în Ungaria, precizăm că acesta nu este în vizorul clubului nostru. Din păcate, se pare că dumnealui a fost victima unei farse“, a spus preşedintele Ioan Gavrilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU