25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAtleţii craioveni pleacă la Internaţionale

Atleţii craioveni pleacă la Internaţionale

O numeroasă delegaţie formată din atleţi de la CSM Craiova va pleaca astăzi la Bucureşti, urmând ca mâine să ia startul la Campionatele Internaţionale ale României (ediţia a 52-a). Competiţia va fi găzduită de stadionul „Dinamo“, de la ora 17.00, şi va aduna la start sportivi din nouă ţări: Liban, Macedonia, Turcia, Egipt, Albania, Moldova, Bulgaria, Ungaria şi România. CSM Craiova va fi reprezentat la Internaţionalele României de următorii altleţi: Mihaela Neacşu (400 şi 800 m), Liliana Popescu (800 şi 1.500 m), Cosmin Sorescu (ciocan), Ileana Sorescu (disc), Iulian Geambazu (400 m), Ionuţ Vădeanu (400 mg), Marius Ionescu (5.000 m), Mădălin Ionescu şi Alin Florea (ambii la 5.000 sau 3.000 m obstacole), Adela Bătrânu şi Anca Budescu Safta (ambele 400, 800 şi 10.000 m), Dănuţ Ceici (100 m), Bogdan Onescu (800 şi 1.500 m), Daniel Betej, Marius Buşcă (ambii la 1.500 şi 3.000 m) şi Liviu Roşca (400 şi 800 m). Delegaţia de la CSM va fi însoţită de directorul clubului, Sebastian Ştef.
Internaţionalele României reprezintă cea mai importantă competiţie naţională, fiind ultima verificare a atleţilor înainte de Olimpiada de la Beijing, printre cei prezenţi la competiţii numărându-se Nicoleta Grasu, Angela Moroşanu, Ancuţa Bobocel şi Bianca Perie.

Premii tentante pentru concurenţi şi spectatori

Încă de când a preluat şefia Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei a încercat să premieze cu sume consistente sportivii care urcă pe podiumul naţional. Şi la Internaţionalele României premiile nu sunt deloc mici. O medalie de aur va fi recompensată de federaţie cu suma de 1.500 de euro, una de argint – cu 1.000, iar una de bronz – cu 700 de euro. În plus, alergătorii din România care reuşesc să-şi îndeplinească baremul A olimpic sau îl reconfirmă vor fi recompensaţi cu 300 de euro. Conducerea federaţiei a lucrat şi la atragerea publicului în tribune, lansând concursul „Lotul Naţional de Suporteri“ cu premii tentante. Premiul cel mare va consta în două bilete pentru finala Golden League de la Paris, din 18 iulie. Competiţia de pe stadionul „Dinamo“ a fost gândită ca un eveniment sportiv-spectacol. Atmosfera pe stadion va fi animată de trei MC, care vor anunţa cursele şi vor urmări evoluţia competiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS