25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHuţupan şi Gâlcă, lăsate acasă

Huţupan şi Gâlcă, lăsate acasă

Selecţionerul Tadici consideră că jucătoarelor chimiste le prinde bine o săptămână în plus de vacanţă.

Naţionala feminină de handbal a României s-a întors acasă din Islanda, după un drum cu peripeţii, care a durat 33 de ore. Tricolorele au stat cel mai mult pe Aeroportul din Amsterdam pentru a prinde legătura spre Bucureşti şi au plecat direct la Brăila, acolo unde va avea loc manşa retur contra nordicelor. România este ca şi calificată la Campionatul European din Macedonia, având în vedere că în tur s-a impus clar, scor 37-23. „Nici măcar un cataclism nu ne mai poate împiedica să ajungem la Campionatul European“, a spus Gheorghe Tadici.

Paraschiv şi Bârsan, la lot

Selecţionerul Gheorghe Tadici a decis să renunţe la două handbaliste pentru cel de-al doilea meci contra Islandei. Luminiţa Huţupan Dinu şi Ionela Gâlcă Stanca, ambele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, au primit liber din partea antrenorului şi vor privi la televizor returul de la Brăila. „Ambele au avut un sezon epuizant, cu multe meciuri la echipa de club şi la naţională. Merită câteva zile în plus de pauză“, a spus Gheorghe Tadici.
În locul lor la lotul naţional au fost chemate Elena Paraschiv şi Florina Bârsan, ambele de la Universitatea Jolidon Cluj-Napoca. Bârsan a fost prezentă şi la reunirea lotului de la Râmnicu Vâlcea, dar nu a făcut deplasarea în Islanda. În mod normal, la Brăila se va rula întreg lotul de handbaliste, pentru Gheorghe Tadici şi Mitică Muşi fiind unul dintre ultimele prilejuri de selecţie în vederea participării la Jocurile Olimpice din China, care vor avea loc în august.

19 zile de vacanţă

Handbalistele naţionalei feminine a României vor susţine vizita medicală lunea viitoare, la Bucureşti, urmând ca de pe 10 şi până pe 29 iunie să fie în vacanţă. Pe 29 iunie va începe pregătirea în vederea participării la Olimpiadă, acolo unde româncele îşi doresc cucerirea unei medalii. Selecţionerii speră să se poată baza pentru competiţia din China şi pe extremele Ramona Maier Farcău şi Cristina Vărzaru. Şanse mai mari le are chimista, care a suferit o intervenţie chirurgicală uşoară, în urma căreia i s-au îndepărtat chisturile de pe rotulă şi tendon. Maier va trebui să nu facă antrenamente maximum o lună, adică exact până când este programată reunirea lotului care va merge la Olimpiadă.

„Nu ştiu decât de un transfer“

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a spus că nu ştie decât de un transfer perfectat, după ce Gheorghe Tadici declarase că are în geantă trei acorduri: „Eu ştiu că Oltchim are un singur transfer sigur, cel al unguroaicei Szucs, care este a noastră cu acte în regulă. Dacă domnul Tadici are alte două, atunci e bine. Vom vedea“. Boss-ul chimist a adăugat că sunt şanse ca Lecuşanu să continue la Vâlcea: „Am vorbit din nou cu Narcisa. Nu a semnat cu Rulmentul Braşov şi vrea să avem discuţia finală pe 10 iunie, după meciul dintre România şi Islanda. Vom avea şi această dicuţie şi eu sper să o putem convinge să nu plece. În ceea ce o priveşte pe Ionela Gâlcă, ea a recunoscut că a semnat un precontract cu braşovenii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS