16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCazul Vaslui, la mâna lui Dragomir

Cazul Vaslui, la mâna lui Dragomir

FRF a pasat responsabilitatea LPF, organizatoarea Ligii I, în cazul jucătorilor extracomunitari folosiţi de FC Vaslui în jocul cu Pandurii Târgu Jiu.

Disputa dintre Pandurii Târgu Jiu şi FC Vaslui pentru punctele din meciul direct de pe 26 aprilie, în cadrul etapei a 32-a (1-0 pentru moldoveni), şi-a consumat ieri un nou episod. Federaţia Română de Fotbal, sub patronajul căreia se află Comisiile de Disciplină şi de Apel, a emis o adresă către LPF prin care cere forului condus de Mitică Dragomir să se sesizeze în privinţa numărului neregulamentar de jucători extracomunitari folosiţi de FC Vaslui în partida cu Pandurii. „Mircea Sandu, ca preşedinte al FRF, a făcut o adresă oficială către Liga Profesionistă de Fotbal, prin care solicită lămurirea situaţiei. Federaţia nu poate face nimic acum, pentru că organizatorii competiţiei sunt cei de la Ligă. Traseul normal pe care îl văd eu ar fi o autosesizare a LPF către Comisia de Disciplină. Acum, să vedem cum va reacţiona Liga. Noi, în paralel, pregătim actele pentru Tribunalul Sportiv de la Lausanne, pentru că este normal să mergem mai departe“, a declarat ieri preşedintele pandurilor, Marin Condescu.
Comisia de Apel din cadrul FRF, întrunită în şedinţa din 30 mai, a luat în discuţie memoriul formulat de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi a reţinut ca incontestabilă participarea în acelaşi timp pe teren a şase jucători extracomunitari la Vaslui, dar a constatat în acelaşi timp faptul că gruparea gorjeană a sesizat tardiv acest lucru. Finanţatorul echipei moldovene, Adrian Porumboiu, crede că dreptatea este de partea formaţiei sale, care va reprezenta România în Cupa UEFA Intertoto. „Dacă discutăm de regulamente, cei care le invocă trebuie să le ia cu ei, să le pună sub cap şi aşa poate învaţă din ele. Timpul pentru o sesizare este de 15 zile. Iar de pe 26 aprilie, când s-a jucat meciul, până pe 23 mai, când s-a făcut sesizarea, este aproape o lună. Foarte bine că se duc la TAS. Se pot plânge şi la NATO, că tot Vasluiul va juca în Intertoto“, a spus Porumboiu.

Duru vine în inspecţie la Târgu Jiu

Stadionul „Municipal“ va fi inspectat săptămâna viitoare de şeful Direcţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, care va omologa şi clasifica arena gorjeană, ce trebuie să aibă cel puţin categoria a doua pentru a putea organiza jocuri din Liga I în sezonul 2008-2009. Cerinţele minime pentru a primi respectiva categorie sunt existenţa instalaţiei de nocturnă, numerotarea totală a locurilor din stadion, instalarea sistemului de supraveghere video a spectatorilor, a parcărilor şi a căilor de acces, eliberarea biletelor şi abonamentelor în sistem electronic (carduri), iar căile de acces în stadion trebuie să fie prevăzute cu turnichete. Cum lucrările de modernizare a stadionului nu au început încă, probabil Duru va reveni în luna iulie la Târgu Jiu pentru a da verdictul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS