5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiliana Popescu a învins-o pe Mutola

Liliana Popescu a învins-o pe Mutola

Atleta craioveană a câştigat cursa de 1.500 m din cadrul reuniunii selecte de la Doha (Qatar), stabilind cel mai bun timp al sezonului – 4:05,52.

Calificată la Jocurile Olimpice de la Beijing, atleta Liliana Popescu, legitimată la CSM-CS Olimpic Sport Craiova, a obţinut sâmbătă un rezultat remarcabil. Eleva lui Eleodor Roşca a terminat pe primul loc cursa de 1.500 m din cadrul Super Grand Prix-ului de la Doha (Quatar). Rezultatul este cu atât mai important având în vedere că „Nikita“, aşa cum este supranumită atleta din Bănie, a scos un timp – 4:05,52 – care reprezintă cea mai bună performanţă a sezonului în proba de 1.500 m. Românca a fost urmată pe podium de Viola Kibiwot Jelagat (Kenia) – 4:07,08 şi Btissam Lakhouad (Maroc) – 4:07,93 şi se poate mândri că a încheiat cursa în faţa unor atlete de renume mondial, cum ar fi Maria Mutola (Mozambic) şi Yulia Fomenco (Rusia).

„Sunt în grafic pentru Beijing“

Reîntoarsă în România, Liliana a vorbit ieri despre cursa de la Doha. „A fost foarte cald, peste 40 de grade Celsius, iar umiditatea era foarte mare. Cât despre cursă, ritmul impus de «iepure»a fost alert, dar până la urmă am câştigat. Sunt fericită că m-am impus în faţa atâtor forţe ale atletismului feminin mondial. Sunt în grafic pentru Beijing“. Tot în cadrul reuniunii din Qatar, Cristina Casandra a ocupat locul cinci în proba de 3.000 m obstacole (9:42,98).
Super Grand Prix-ul de la Doha este una dintre cele mai puternice întâlniri atletice, care de-a lungul timpului a reunit la start mai mult sportivi de top. La fel ca Liliana Popescu, şi alţi alergători, nu puţini la număr, au reuşit să realizeze recorduri şi să obţină rezultate foarte bune la Doha.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS