10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au plătit tribut ratărilor

Pandurii au plătit tribut ratărilor

SC Vaslui – Pandurii 1-0

Stadion „Municipal“, spectatori: 2.000. A marcat: Ljubinkovic ’57. SC Vaslui: Hăisan – P. Jovanovic, Andronic, Mardare, Hugo Luz – Gheorghiu (’69, Zmeu), N’Doye, Ljubinkovic, S. Frunză (’78, Bukvic) – Matei (’46, Buhăescu), Temwanjera. Antrenor: Emil Săndoi. Pandurii: Mingote – Popete, Rusu, Chibulcutean, Djakpa – Vasilache, Wandeir (’46, Nunes), Fl. Stângă, D. Orac (’60, Stromajer), I. Iordache (’71, Grecu) – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe. Cartonaşe galbene: Mardare, Gheorghiu, Matei, Hugo Luz, N’Doye, Andronic, P. Jovanovic, Ljubinkovic / Chibulcutean, Rusu. Cartonaş roşu: Djakpa ’62. Au arbitrat: V. Berbecaru – Ed. Dumitrescu, Fl. Păunescu.

 

Echipa lui Eugen Neagoe a plecat fără nici un punct de la Vaslui, după ce a irosit trei situaţii bune de gol în prima parte a meciului.

Gruparea gorjeană a sperat măcar la un punct pe terenul unei echipe care nu obţinuse nici un succes în ultimele şapte etape, dar, din nou, elevii lui Neagoe
s-au comportat ca nişte amatori în faţa porţii adverse. Orac, de două ori, şi Wandeir s-au aflat faţă în faţă cu portarul Hăisan, dar au trimis aiurea, oltenii terminând jocul fără nici un şut pe spaţiul porţii moldovenilor şi fără nici un punct în cont. Frunză a alimentat speranţele de victorie ale Vasluiului în primele minute, dar Rusu şi Mingote s-au opus deschiderii scorului. Dorinţa de gol exagerată a gazdelor putea fi taxată de Orac, scăpat singur spre poarta lui Hăisan, după un contraatac de manual, însă mijlocaşul oltean a fost blocat în ultimul moment de Jovanovic (‘8).

Ocaziile s-au succedat la ambele porţi, mai întâi Mingote reuşind o paradă de excepţie la şutul lui Temwanjera de la limita careului mare (’12), după care Orac, angajat excelent de Piţurcă, a trimis alături de poarta lui Hăisan din poziţie foarte bună (’14). Jocul s-a mai calmat şi, pe fondul dominării uşoare a gazdelor, Frunză, Matei şi Temwanjera au produs panică în careul lui Mingote.

Pandurii puteau intra însă la cabine în avantaj, dacă Wandeir marca în minutul 43, când l-a driblat pe Hăisan, dar a intrat într-un unghi mort, iar recentrarea lui în faţa porţii a fost ratată.

 

Djakpa a încheiat campionatul

 

SC Vaslui a ieşit hotărâtă de la cabine şi Mingote a fost supus unui adevărat tir. N’Doye, Temwanjera, Ljubinkovic şi Buhăescu nu au reuşit să-l bată pe lusitan, un real câştig pentru gorjeni. Gazdele aveau totuşi să deschidă scorul în minutul 57 prin Ljubinkovic, care a reluat în poartă cu toată opoziţia lui Chibulcutean, după ce Mingote mai respinsese o dată din faţa lui Temwanjera.

Eugen Neagoe a forţat atacul, însă acţiunea sa nu a avut efect, pentru că Pandurii a rămas în zece jucători cu treizeci de minute înainte de final. Djakpa şi-a pierdut minţile în minutul 62, când şi-a călcat în picioare adversarul, şi a primit roşu direct. Cum este recidivist, ivorianul va rata cu siguranţă ultimele două etape ale acestui sezon. Chiar şi în inferioritate numerică, oltenii puteau pleca de la Vaslui cu un punct, dar Stromajer a reluat pe lângă poarta goală mingea deviată neinspirat de Hăisan în prelungirile meciului.

 

Neagoe, supărat din cauza ratărilor

 

Antrenorul pandurilor, Eugen Neagoe, crede că altul ar fi trebuit să fie rezultatul după desfăşurarea jocului. „Ne-am dorit foarte multe, am crezut că putem obţine victoria şi cred că am fi reuşit acest lucru încă din prima repriză. Puteam tranşa jocul prin cele trei ocazii singur cu portarul. Din păcate, nu am reuşit să le fructificăm şi, cum ocaziile se răzbună, am primit gol. În plus, am rămas şi în zece oameni şi ar fi fost greu să facem ceea ce nu am putut până atunci“, a spus Neagoe. „Geană“ consideră că echipa Pandurii nu se află într-o cădere de formă, ci plăteşte pentru ocaziile ratate: „Atâta timp cât ai ocazii şi nu le fructifici, nu poţi să spui acest lucru. La fel s-a întâmplat în meciurile cu Rapid, UTA şi Urziceni. Când nu marchezi singur cu portarul, nu prea mai este loc de multe comentarii“.

Fostul tehnician al pandurilor, Emil Săndoi, a obţinut prima sa victorie pe banca vasluienilor după o primă repriză slabă. „Am făcut o primă repriză modestă, chiar dacă am avut ocazii de gol. Am întâmpinat aceleaşi probleme la finalizare. În partea a doua am jucat mai bine, am dominat şi am înscris. Am crezut că se termină campionatul şi noi nu mai reuşeam să dăm gol. Mă gândeam: «Oare chiar aşa să se întâmple?». Am dat gol şi ne-am descătuşat, deşi finalul a lăsat mult de dorit în ceea ce priveşte atitudinea jucătorilor“, a declarat Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS