12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor puncte pentru un Paşte fericit

Pandurii vor puncte pentru un Paşte fericit

FC Vaslui – Pandurii Tg. Jiu
Stadion „Municipal“
, astăzi, ora 16.15 (TVR 1).
Formaţii probabile:
FC Vaslui:
Hăisan – Buhuş, Andronic, Mardare, Hugo Luz – P. Jovanovic, Panait, Ljubinkovic, Gheorghiu – Matei, Frunză. Antrenor: Emil Săndoi.
Pandurii: Mingote – Popete, Rusu, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Stângă, Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă, Arrieta. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: V. Berbecaru – Ed. Dumitrescu, F. Păunescu.

Gorjenii speră să obţină prima victorie în Liga I împotriva grupării lui Porumboiu şi să-şi petreacă liniştiţi Sărbătorile Pascale.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, pandurii mai au emoţii în ceea ce priveşte evitarea retrogradării, în timp ce plăieşii lui Porumboiu visează la Cupa UEFA, via Intertoto. Cu aspiraţii diferite, FC Vaslui şi Pandurii Târgu Jiu se întâlnesc pentru a şasea oară pe scena Ligii I, oltenii nereuşind să se bucure de vreo victorie în precedentele cinci jocuri.
Elevii lui Eugen Neagoe pornesc cu un avantaj moral faţă de gazde, care nu au mai câştigat de şapte etape, chiar dacă Emil Săndoi l-a înlocuit pe Dorinel Munteanu pe banca tehnică. Oltenii traversează o perioadă fastă, fiind învinşi doar o singură dată, 0-1 cu Rapid, în ultimele nouă etape. „Mergem să jucăm fotbal la Vaslui şi vrem să câştigăm. E un meci foarte dificil, pentru că întâlnim o formaţie bună, care avea ca obiectiv participarea în Cupa UEFA. Sper să obţinem un rezultat bun, însă depinde de cum vom evolua. Avem şanse egale, fiindcă atât noi, cât şi Vasluiul jucăm bine. Însă nu le va fi uşor cu noi“, a declarat „Geană“.
Tehnicianul pandurilor crede că ambele grupări vor încerca să-şi facă Sărbătorile fericite printr-un rezultat bun pe teren. „Sperăm să avem un Paşte fericit, iar echipa mea va lupta pentru un rezultat bun la Vaslui“, a precizat Neagoe.

„M-au bucurat rezultatele pandurilor“

Emil Săndoi, tehnicianul care a promovat Pandurii Târgu Jiu în Liga I, va fi pentru prima dată adversarul oltenilor. Ofertat de gorjeni cu câteva luni în urmă, când aceştia deţineau „lanterna roşie“, Săndoi este uimit de ascensiunea fostei sale echipe. „O revenire care a surprins. Să fiu sincer nu mă aşteptam să aibă o asemenea ascensiune, aşa că toţi merită felicitaţi. Eu m-am bucurat de ultimele rezultate, formaţia a reuşit să iasă din subsolul clasamentului, iar acum consider că pandurii sunt salvaţi de la retrogradare. Pe mine mă leagă multe amintiri deosebite de pe vremea când eram antrenor la ei. Sunt chestii care nu se uită, a fost acea promovare frumoasă şi istorică“, a declarat Săndoi.
Acesta crede că elevii lui Neagoe pornesc cu un avantaj moral în duelul cu echipa sa. „Când am acceptat să vin la Vaslui, gruparea avea deja două înfrângeri, iar acum am ajuns la şapte meciuri fără victorie. E o stare de spirit diferită faţă de cea din cadrul echipei gorjene. Va fi o confruntare grea pentru ambele formaţii. Pandurii sunt în avantaj, pentru că nu au pierdut decât o singură dispută din ultimele nouă. Au pierdut greu la Rapid, dar să nu uităm că au şi câştigat cu şansă la CFR şi Dinamo. Şansa face parte din joc. Oricum, le doresc multă baftă, dar după disputa cu noi“, a menţionat Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS