14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia are defensivă de podium

Energia are defensivă de podium

Echipa lui Sorin Toacsen are a treia apărare a Ligii Naţionale, însă suferă în faza de atac, handbaliştii gorjeni fiind mai buni doar decât retrogradatele Uztel Ploieşti, Romvag Caracal şi Poli Timişoara.

Cu 660 de goluri primite în cele 24 de etape disputate, echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu se poate lăuda cu o apărare mai bună decât campioana Steaua Bucureşti (671 de goluri primite), fiind devansată într-un clasament neoficial al celor mai bune defensive de HCM Constanţa, 608 goluri primite, şi de Poli Timişoara, cu 611. Energia are o medie de 27,5 goluri primite pe meci, performanţa fiind atribuită de Toacsen echipei.
„Am promis în tur că nu vom lua mai mult de 27 de goluri pe meci şi cred că suntem pe aproape. Totul s-a realizat cu mult efort, ţinând cont de faptul că lotul nu este format din jucători foarte înalţi, ci mai degrabă avem printre cele mai reduse medii de înălţime din Liga Naţională. Această performanţă se datorează echipei, şi nu portarului. Un goalkeeper fără apărare nu poate să facă nimic şi acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul unei apărări fără portar. Dacă nu e o simbioză între cele două părţi, echipa nu câştigă. Ca portar, mi-aş dori un apărător de 1,95 m şi să nu aibă şort cu buzunare, ca să ţină mâinile sus“, a declarat Sorin Toacsen.
Dacă în apărare au excelat, în atac, gorjenii au ajuns destul de greu la gol, reuşind să înscrie de 638 de ori, având unul dintre cele mai slabe atacuri din Liga Naţională. „În atac ne-a fost foarte greu să aruncăm peste apărători de 1,95 m. A trebuit să adaptăm atacul ca să marcăm mai uşor, să exploatăm calităţile fizice ale fiecăruia“, a explicat tehnicianul.

Andrijasevic şi Iordan, doriţi în continuare

Deoarece la finalul campionatului le expiră împrumutul la Energia Pandurii, Goran Andrijasevic şi Mircea Iordan revin la echipele cu care se află sub contract, CSM Sebeş, respectiv Dinamo Bucureşti. Energia şi-i doreşte pe cei doi în continuare şi a intrat deja în negocieri cu gruparea de liga a doua, însă preţul cerut de CSM Sebeş, 20.000 de euro, este de neacceptat pentru gorjeni. „Preşedintele de la Sebeş încă visează, dar noi nu suntem clubul care să finanţeze alte formaţii. Jucătorul îşi doreşte să continue la noi, dar nu vom accepta preţul cerut de Sebeş pentru dezlegarea lui Andrijasevic“, a spus Toacsen. Şi cu Iordan se va renegocia împrumutul de la Dinamo, în cazul în care bucureştenii nu vor avea nevoie din vară de serviciile portarului. Şi Djordje Cirkovic va încheia conturile cu echipa din Târgu Jiu, medicii recomandându-i încă o lună de repaus total după operaţia la gleznă suferită anul trecut. „Cirkovic e departe de a intra în teren. Are o lună de repaus total, după care va începe recuperarea. Va fi foarte greu să revină, are nevoie de multă voinţă. Nu hotărăsc eu dacă va rămâne sau nu în lot“, a încheiat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS