14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, opriţi de Coman

Pandurii, opriţi de Coman

Rapid Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 1 – 0
Stadion „Valentin Stănescu“
, spectatori: 4.000.
A marcat: C. Lazăr ’67.
Rapid: Coman – Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic – E. Dică, C. Lazăr (’76, Herea), Grigorie, Cesinha – Burdujan (’88, Buga), Despotovic (’61, Joao Paolo). Antrenor: Marian Rada.
Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso (’51, Rusu) – Vasilache, Vancea, Stângă (’72, Arrieta), Orac (’68, Adi Popescu), Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: M. Constantin, Săpunaru / Rusu.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – I. Onicaş, S. Gheorghe.

Echipa lui Eugen Neagoe a pierdut pentru prima dată după opt etape, Rapid fiind formaţia care a pus capăt „mitului“ invincibilităţii gorjenilor, graţie paradelor de excepţie ale portarului Dănuţ Coman.

Cu formula succesului verificată în meciurile cu CFR Cluj şi Dinamo, echipa Pandurii Târgu Jiu a încercat o nouă lovitură, de această dată, sub Podul Grant, însă Rapid a reuşit să stopeze seria invincibilităţii gorjenilor. Formaţia lui Rada şi-a asigurat victoria prin paradele senzaţionale ale lui Dănuţ Coman, care a reuşit să apere, printre altele, şi un penalti. Cu suporterii alături, Rapid a pus presiune pe panduri în primele douăzeci de minute de joc, Cesinha dominându-i clar pe Iordache şi Cardoso în banda dreaptă. Mai întâi, Burdujan a fost blocat la unsprezece metri de poarta lui Mingote (‘5), lusitanul reuşind mai târziu să deturneze în corner un şut înşelător al lui Cesinha (‘7). Emil Dică a avut de două ori golul pe „cap“, dar a reluat de fiecare dată alături (’12, ’16), iar Săpunaru a şutat peste poartă dintr-o lovitură liberă (’20). Forcingul gazdelor s-a diminuat odată cu trecerea lui Cesinha în partea stângă şi Mingote a avut ceva probleme doar la reluarea lui Despotovic. Contraatacul, arma de bază a oltenilor, putea fi letal în finalul primei reprize, când Iordache a fost faultat de Maftei în suprafaţa de pedeapsă proprie, iar centralul Crăciunescu a arătat punctul cu var. Acelaşi Iordache a executat slab, iar Coman a reuşit să respingă (’41). Prima parte s-a încheiat cu câte o şansă de gol a fiecărei echipe, fără să se schimbe ceva pe tabelă.

Ratări inadmisibile

Rapid şi-a intensificat atacurile după pauză şi, la câteva minute de la reluare, Dică şi Burdujan au ratat din situaţii excelente. Neagoe a înlocuit punctul slab, Cardoso, cu Rusu, dar gazdele au lovit tot din dreapta. O minge lucrată de Cesinha a ajuns la Lazăr, care a înscris cu un şut din întoarcere din interiorul careului (’67). Pandurii au îndrăznit mai mult în atac după deschiderea scorului, iar oportunităţile de a restabili egalitatea nu s-au lăsat aşteptate. Lansat pe dreapta, Piţurcă a pătruns în careu şi a şutat la colţul lung, dar Coman a evitat golul cu un reflex senzaţional (’79). Un minut mai târziu, Arrieta a fost şi el faţă în faţă cu Dănuţ Coman, dar goalkeeperul a respins cu şoldul. Ştefan Grigorie a „trăsnit“ transversala lui Mingote de la marginea careului, aceasta fiind ultima ocazie de gol a meciului, deşi gorjenii au forţat remiza pe final. Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a ţinut să salute forma bună a portarului naţionalei României, Dănuţ Coman, dar, în acelaşi timp, a taxat ratările jucătorilor săi. „Ne doream să câştigăm această partidă, dar nu s-a putut. Coman este cel mai în formă portar din România. Îi doresc să fie sănătos! Este inadmisibil să ratăm un penalti şi două faze de singur cu portarul“, a spus Condescu.

Era bun şi un punct

Antrenorul Eugen Neagoe crede că echipa sa ar fi meritat totuşi să obţină un rezultat de egalitate. „A fost o partidă frumoasă, cu faze la ambele părţi. Din păcate, am pierdut după un joc bun. Dacă nu ratam lovitura de la 11 metri, altul era rezultatul. Din păcate, nu am reuşit să rămânem neînvinşi, aşa cum ne propuseserăm, dar sperăm să câştigăm etapele următoare. Asta este, fotbalul te pedepseşte când tu ratezi. Nu Iordache a pierdut meciul, aşa cum nici Coman nu l-a câştigat, deşi cred că a fost jucătorul meciului, pentru că a fost foarte inspirat. Era bine dacă obţineam un punct şi, după aspectul jocului, era normal un rezultat de egalitate“, a declarat Neagoe.
De partea cealaltă, antrenorul Rapidului, Marian Rada, a susţinut că echipa sa a câştigat pe merit jocul cu Pandurii. „A fost un meci foarte greu, am întâlnit o echipă neînvinsă de şapte etape, avea victorii cu Dinamo şi CFR şi ne aşteptam. Ne-a fost frică, pentru că nu am avut trei jucători, însă cei care au evoluat în locul lor s-au achitat de sarcini. Cred că am meritat să câştigăm. Am obţinut un rezultat care ne menţine pe locul trei. Sper să rămânem aici până la final“, a declarat Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS