18.7 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportManchester, a treia echipă din Anglia în semifinale

Manchester, a treia echipă din Anglia în semifinale

Manchester – AS Roma 1-0
(în tur 2-0)
Stadion: „Old Trafford“
, spectatori 74.443.
A marcat: Tevez (’70).
Manchester: Van der Sar – Brown, Pique, Ferdinand, Silvestre – Hargreaves – Park, Carrick (’74, O’Shea), Anderson (’80, G. Neville), Giggs (’74, Rooney) – Tevez. Antrenor: Alex Ferguson.
AS Roma: Doni – Panucci, Mexes, Juan, Cassetti (’56, Tonetto) – De Rossi, Pizarro (’69, Giuly) – Taddei (’82, Esposito), Perrotta, Mancini – Vucinic. Antrenor: Luciano Spalletti.
Cartonaş galben: Tonetto.
A arbitrat: Tom Ovrebo (Norvegia).

Trei dintre cele patru echipe din semifinalele Ligii Campionilor provin din Premier League, pentru că şi formaţia lui Alex Ferguson a obţinut calificarea, după ce s-a impus în faţa Romei.

Manchester United este a treia grupare din Anglia care a reuşit să se califice în semifinalele Ligii Campionilor, după Chelsea şi Liverpool. Echipa lui Alex Ferguson s-a impus pe „Old Trafford“, cu 1-0, în faţa Romei, după ce şi în tur câştigase cu 2-0 în capitala Italiei. Singurul gol de la Manchester a fost marcat de Tevez (’80). Meciul s-a disputat într-un ritm alert. După zece minute de la fluierul de start, elementul-surpriză pregătit de Alex Ferguson, Owen Hargreaves, s-a evidenţiat. Acesta a fost lansat în careu, a rămas singur cu portarul Doni, brazilianul a intervenit excelent şi a deviat în corner. Italienii nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Peste trei minute, muntenegreanul Mirko Vucinic l-a pus la încercare pe Van der Sar, care a respins cu greu un şut puternic din unghi.
Ritmul electrizant de pe „Old Trafford“ a continuat. Hargreaves a ieşit din nou la rampă, trimiţând o centrare perfectă către Ryan Giggs, dar nici galezul nu l-a putut învinge pe Doni.
După o jumătate de oră în care nu a avut o evoluţie bună, AS Roma a obţinut un penalti discutabil, la o intervenţie a lui Wes Brown asupra lui Mancini. Daniele De Rossi a executat prost şi a trimis mingea mult peste poartă. Abia după ratarea lui De Rossi, Roma a început să joace cu adevărat fotbal. Mijlocaşul îşi putea repara greşeala în minutul 33, când a fost la un pas să-l învingă pe Van Der Sar cu un călcâi. În finalul primei reprize, Manchester a preferat să stea în jumătatea proprie şi să acţioneze pe contraatac, dar nu a mai fost de consemnat nici o fază periculoasă la vreuna dintre porţi.

Tevez a risipit speranţele italienilor

Roma a început în forţă mitanul secund, şutul lui Mancini fiind blocat de Rio Ferdinand cu o intervenţie la sacrificiu. A urmat un şut expediat de Vucinic, respins în faţă de Van der Sar, însă Casetti nu a putut să profite de indecizia portarului olandez. Antrenorul Luciano Spalletti l-a scos pe Pizarro şi l-a introdus pe Giuly, pentru a da un plus de viteză acţiunilor ofensive. După câteva minute, în care italienii au fost suverani la mijlocul terenului, a venit golul lui Tevez, din minutul 70. Argentinianul a recuperat o minge la centru, i-a pasat lui Hargreaves, acesta a centrat în careu, iar micuţul atacant a reluat din plonjon cu capul, fără speranţe pentru Doni. Golul a risipit speranţele Romei la calificare, fiind primit în momentele cele mai bune de joc ale italienilor.
Roma nu a mai contat în atac după primirea golului, Van der Sar fiind şomer până la fluierul final. În minutul 80, supoterii englezi s-au ridicat în picioare, când, după 13 luni de pauză, căpitanul Gary Neville a revenit pe gazon, Ferguson introducându-l în locul lui Anderson. Manchester United va întâlni în semifinalele Ligii Campionilor pe FC Barcelona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS