12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEugen Trică, spaima pandurilor

Eugen Trică, spaima pandurilor

Gorjenii se tem de revenirea decarului de la CFR Cluj, considerat pericolul numărul unu pentru poarta lui Mingote.

Echipa Pandurii Târgu Jiu întâlneşte duminică liderul CFR Cluj în Gruia, jocul având o miză mare pentru ambele formaţii. Oltenii au nevoie de puncte pentru a se salva de la retrogradare, iar echipa lui Ioan Andone speră să-şi menţină avansul faţă de Steaua. Absenţele lui Culio şi Fabbiani de la gazde, ambii suspendaţi, sunt compensate de revenirea lui Trică, acesta fiind considerat de tehnicianul pandurilor, Eugen Neagoe, principalul pericol pentru echipa sa.
„Lipsesc Culio şi Fabbiani, dar intră un jucător foarte important, Trică, poate cel mai valoros din lot. Îl cunosc foarte bine, de asta mă şi tem. Pentru noi era mai bine să fi jucat oricare altul, dar nu Trică. Asta este situaţia, sper să nu prindă o zi prea bună, să nu fie inspirat duminică seară, pentru că este un jucător pe care greu poţi să-l blochezi, cu execuţii imprevizibile. Are puţine puncte slabe, dar sper ca jucătorii noştri care vor fi în zona lui să-l stopeze pentru a nu ne crea mari probleme“, a spus Neagoe.
Apreciat de preşedintele grupării clujene, Ion Mureşan, ca fiind unul dintre tehnicienii de valoare din Liga I, Eugen Neagoe crede că mai are multe de învăţat pentru a deveni un antrenor cu cotă în prima divizie. „Nu consider că sunt unul dintre cei mai buni antrenori din Liga I. Mai am multe de învăţat, nu le ştiu pe toate. Tot timpul avem de învăţat, nu contează la ce vârstă. Contează cum vom juca noi duminică seară, nu ce a spus domnul Mureşan“, a adăugat „Geană“.

Nu acceptă bani de la alţii

Conducătorii clubului din Târgu Jiu au dezminţit la unison faptul că Steaua ar premia gruparea gorjeană pentru un rezultat bun la Cluj, lucru interzis, de altfel, prin regulament.
„Nu am primit niciodată bani de la vreun club. Pandurii au bani să-şi premieze jucătorii. O să ne fie mai greu cu atmosfera de la Cluj, pentru că publicul o să creadă că vom fi stimulaţi de Steaua. Este regretabil că vom juca în aceste condiţii. Am văzut răutatea publicului de la Cluj când am bătut cu 2-1“, a declarat preşedintele Marin Condescu.
Acesta a mai afirmat că jucătorii de la Pandurii vor primi în caz de victorie doar  1.500 de euro, prima stipulată în ROI.
„Fotbaliştii echipei Pandurii nu vor primi, în caz de victorie sau egal la Cluj, decât primele obişnuite pentru un joc în deplasare stabilite prin Regulamentul de Ordine Interioară al clubului. Pandurii joacă la Cluj pentru a câştiga punctele necesare salvării de la retrogradare şi nu pentru a ajuta alte echipe din prima ligă“, a mai spus Condescu.

Obiectiv, şase puncte în patru etape

Cu toate că întâlnesc cele mai bune echipe din Liga I în următoarele patru etape, pandurii şi-au propus să nu piardă nici un joc, pe fondul unei evoluţii care să mulţumească şi spectatorii. „Mi-aş dori să jucăm bine şi să obţinem un rezultat bun. Nu am fost mulţumit când echipa a jucat puţin mai slab şi am reuşit să câştigăm. Echipa are valoare, are potenţial, trebuie doar să demonstrăm asta pe teren“, a spus Neagoe. Nu de aceeaşi părere a fost însă Condescu, care apreciază punctele mai mult decât spectacolul: „Nu dă bine la frumuseşte, dar la sănătate e bine!“.
Dorinţa oficialilor clubului din Târgu Jiu este ca echipa să obţină şase puncte în următoarele patru etape, ceea ce ar aduce formaţia lui Neagoe foarte aproape de îndeplinirea obiectivului.
„Ar fi ideal să luăm şase puncte în următoarele patru etape, o victorie şi trei egaluri. Ne dorim să nu pierdem nici un joc până la finalul campionatului. Este obiectivul pe care ni l-am propus în vestiar, dar nu-l putem garanta, pentru că jucăm cu echipe valoroase. Dar dacă ne mulţumim cu puţin, puţin vom obţine“, a încheiat Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS