22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie fără glorie

Victorie fără glorie

Schalke – Barcelona 0-1

Stadion: „AufSchalke“, Gelsenkirchen, spectatori: 54.000.

A marcat: Bojan ’12.

Schalke: Neuer – Rafinha, Bordon, Krstajici, Westermann – Ernst, Kobiashvili – Asamoah (’72, S. Larsen), Altintop (’89, Lovenkrands), Pander – Kuranyi (’62, V. Sanchez). Antrenor: Mirko Slomka.

Barcelona: Valdes – Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal – Xavi, Toure (’73, Marquez), Iniesta – Bojan (’86, Sylvinho), Eto’o (’82, Giovani), Henry. Antrenor: Frank Rijkaard.

A arbitrat: Kyros Vassaras (Grecia).

La capătul unui meci plictisitor, Barcelona a învins, în deplasare, pe Schalke, în prima manşă a sferturilor Ligii Campionilor.

 

 

 

Pe stadionul „AufSchalke“ din Gelsenkirchen s-au înfruntat marţi seară, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, Schalke 04 şi Barcelona. Ambele formaţii au abordat cu prudenţă acest meci, gazdele ajungând pentru prima oară în istorie în sferturile celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi, în timp ce catalanii aveau nevoie disperată de un succes, după evoluţiile slabe din competiţiile interne. Nemţii au avut o trupă extrem de tacticizată, elevii lui Mirko Slomka poziţionându-se exemplar pe teren pentru a putea face faţă ofensivei catalane, care venise să şteargă prestaţiile dezamăgitoare din Primera Division şi din Cupa Spaniei.

 

Bojan a înscris un gol de trei puncte

 

Susţinută de un public fantastic, Schalke a presat defensiva „extratereştrilor“, mai ales prin Rafinha şi Asamoah, care au lăsat partea dreaptă descoperită, permiţându-i Barcelonei să se folosească de arma contraatacului. Aşa au deschis scorul elevii lui Frank Rijkaard, la o acţiune începută în propria jumătate şi încheiată în careul advers. În minutul 12, Henry a ajuns faţă în faţă cu portarul Neuer, a şutat, iar mingea i-a revenit atacantului francez, care a pasat excelent în dreapta, de unde Bojan a îndeplinit o simplă formalitate.

După înscrierea golului, catalanii au redus tempoul, dar nemţii au presat din ce în ce mai mult. Westermann, Pander şi Kuranyi au încercat în zadar să modifice scorul de pe tabelă, fiindcă ofensiva lui Mirko Slomka nu a reuşit să depăşească apărarea experimentaţilor spanioli.

Căpitanul lui Schalke a fost aproape de autogol, el intervenind destul de riscant la un balon centrat de Henry în minutul 35, devierea sa trecând milimetric pe lângă bara din stânga a lui Neuer. Barca a forţat în faza imediat următoare prin Eto’o, care a reuşit să depăşească doi adversari în careul germanilor, dar atacantul camerunez s-a complicat, pierzând mingea. Până la finalul primei părţi nu s-a mai produs nici o fază notabilă, cele două echipe anulându-se reciproc.

 

Presingul german nu a dat roade

 

În debutul reprizei secunde, germanii au apelat la un presing năucitor, forţându-i pe „extratereştri“ să cedeze mijlocul terenului şi să se grupeze în preajma porţii lui Valdes. Pander a dat primul semn al revenirii, prin şutul său, din minutul 47, dar Valdes a fost norocos, balonul respins de el nefiind interceptat de vreun adversar. Altintop a fost artizanul unei ratări monumentale în minutul 70, când a trimis balonul pe lângă poartă de la marginea careului mic. Opt minute mai târziu, Larsen a avut o mare ocazie, lovitura sa de cap de la zece metri trecând pe lângă buturile apărate de Valdes.

Până la fluierul de final al partidei, nici una dintre echipe nu a reuşit să iniţieze vreo acţiune notabilă, jocul fiind plictisitor, sub nivelul Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS