11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să treacă şi de Poli Iaşi

Pandurii vor să treacă şi de Poli Iaşi

Pandurii – Poli Iaşi
Stadion „Municipal“
, mâine, ora 18.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djakpa – Vasilache, Vancea, Păcurar, Orac, Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Poli Iaşi: Brăneţ – Homei, Onuţ, Cr. Munteanu, Pecnik – Paruolo, Naidin, Ad. Ilie, Bernsjak, Miclea – Bâlbă. Antrenor: Ionuţ Popa.

Gruparea gorjeană doreşte să obţină a patra victorie consecutivă, tehnicianul Eugen Neagoe bazându-se pe forma bună a jucătorilor săi. 

Pandurii Târgu Jiu nu-şi permite să facă paşi greşiţi pe teren propriu, indiferent de adversar, astfel că echipa lui Eugen Neagoe va aborda şi jocul cu Poli Iaşi cu gândul doar la cele trei puncte. „Ne aşteaptă altă partidă importantă şi nu va fi uşor. Dar, cu foarte mare concentrare şi dorinţă de a câştiga, cred că vom putea trece şi peste partida cu Poli Iaşi. Am mare încredere în băieţi. Sunt într-o formă foarte bună şi, după trei partide cu victorii, sper să continuăm pe această linie“, a spus Neagoe.
Acesta aşteaptă să câştige a patra oară consecutiv, chiar dacă Poli Iaşi traversează o perioadă bună, cu victorii împotriva candidatelor la titlu – Steaua şi CFR Cluj. „Am vorbit de patru victorii consecutive după ce am venit aici şi nici nu vreau să mă gândesc la altceva pentru partida cu Iaşiul. Nu va fi uşor, pentru că Poli este o echipă bună, care nu întâmplător a câştigat şi cu CFR Cluj, în ultima etapă. În toate jocurile care au mai rămas de disputat vom încerca să scoatem maximum, chiar dacă vom întâlni echipe puternice“, a mai spus Neagoe.
În istoria întâlnirilor directe din Liga I, Poli Iaşi are un avantaj clar în faţa pandurilor, reşind patru victorii din cinci întâlniri, singurul succes al gorjenilor fiind obţinut sub comanda lui Eugen Neagoe în sezonul trecut, 1-0 pe „Municipal“.  

Atmosferă bună în echipa olteană

Deoarece formaţia câştigătoare nu se schimbă, este de aşteptat ca Pandurii Târgu Jiu să evolueze în aceeaşi formulă ca şi la Constanţa, dar fără Florin Stângă, suspendat. Va reveni, în schimb, Vasilache, mai odihnit decât restul coechipierilor, pentru că nu a evoluat cu Farul. „Se poate spune că sunt mai odihnit, sper să arăt şi pe teren. Drumul până la Constanţa i-a obosit mai mult pe băieţi decât meciul cu Farul. Dacă voi marca, va fi foarte bine, dacă nu, victoria contează cel mai mult. Personal, îmi propun trei puncte“, a afirmat decarul pandurilor.
Şirul de victorii le-a redat încrederea gorjenilor, iar atmosfera din lot este foarte bună, mai ales că gruparea olteană a „evadat“ din zona retrogradării. „Având în vedere că am câştigat la Constanţa, băieţii sunt mai încrezători şi trebuie să luăm cele trei puncte şi cu Poli Iaşi. După trei victorii, cum poate să fie atmosfera? Foarte bună. Am avut destule înfrângeri, ne-am săturat. Sunt sigur că duminică vom câştiga. Cu fiecare victorie, şansele noastre de salvare cresc“, a mai spus Vasilache.
Şi Djakpa s-a alăturat ieri lotului, după ce miercuri a jucat pentru naţionala olimpică a Coastei de Fildeş, şi va evolua în partida cu moldovenii lui Popa.

Ieşenii, ără Andrei Cristea

Poli Iaşi a anunţat o listă de indisponibilităţi pentru meciul cu Pandurii, numele cel mai sonor fiind Andrei Cristea, suspendat. „Nu ştiu cât de mult va conta absenţa lui Cristea. El este un fotbalist valoros şi nu întâmplător a jucat la Steaua sau în cupele europene. Dar Poli Iaşi are în componenţă foarte mulţi jucători de valoare şi nu ştiu dacă se va simţi atât de mult absenţa lui. Dacă nu va evolua Cristea, va juca Bâlbă sau Naidin, fotbalişti la fel de valoroşi“, a comentat Neagoe.
Oficialii grupării moldovene speră că să obţină la Târgu Jiu un rezultat bun. „Întâlnim un adversar care are un moral foarte bun. Ei au trei victorii în ultimele trei meciuri. Nouă ne va lipsi Andrei Cristea“, a spus tehnicianul ieşenilor, Ionuţ Popa.
CS Pandurii a scos la vânzare 3.500 de bilete pentru acest meci, care pot fi procurate astăzi şi mâine, între orele 9.00 – 14.00, de la casa de bilete din incinta stadionului „Municipal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS