10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCrosul şi maratonul revin la Târgu Jiu

Crosul şi maratonul revin la Târgu Jiu

Aproximativ 500 de sportivi din întreaga ţară sunt aşteptaţi în acest weekend la Târgu Jiu, unde se desfăşoară campionatul naţional de cros pentru juniori II şi III, precum şi cel de maraton pentru tineret şi seniori, fete şi băieţi.

Federaţia Română de Atletism a desemnat, pentru al doilea an consecutiv, oraşul Târgu Jiu ca gazdă a campionatelor naţionale de cros pentru juniori şi de maraton pentru tineret şi seniori. „Tradiţie, organizatori buni, rezultate bune în probele de care discutăm“, acestea au fost argumentele preşedintelui FRA, Sorin Matei, în alegerea oraşului organizator. Aproximativ 400 de sportivi vor participa la concursul de cros, care va avea loc sâmbătă pe insuliţa de pe Jiu, startul fiind programat la ora 9.30. La juniori II, băieţii vor alerga pe distanţa de 5.000 m, iar fetele – 4.000 de metri, în timp ce la juniori III băieţii vor concura pe distanţa de 4.000 de metri, iar fetele, pe 3.000 de metri. Cursa de maraton va avea la start 60 de concurenţi, traseul fiind acelaşi ca şi anul trecut, un circuit de cinci kilometri amenajat pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, între Grimex şi podul de la Turcineşti.

Au fost puse la punct toate detaliile

Traficul rutier va fi oprit duminică, între orele 8.00-14.00, atât la capete, cât şi pe străzile riverane. Conducerea Federaţiei Române de Atletism s-a întâlnit ieri la Târgu Jiu cu autorităţile locale şi a primit garanţii că va fi sprijinită în organizarea celor două competiţii atletice. Consiliul Local Târgu Jiu a contribuit cu 15.000 de lei la organizarea campionatelor naţionale, directorul CS Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, fiind convins că primăria va da bani şi pentru premierea sportivilor care vor obţine medalii. Alături de Sorin Matei, la Târgu Jiu a fost prezent şi directorul general al Distrigaz Sud, Bernard Arnaud, societatea pe care o conduce fiind partenerul FRA. „Distrigaz Sud a semnat un parteneriat cu FRA pentru trei ani, începând din iunie 2007. Fiind partenerii noştri, ne sfătuim tot timpul pentru ce ar fi mai practic. Avem discuţii în special pentru viitor, de aceea programul se şi numeşte «pentru dezvoltarea atletismului românesc». Acest contract, dacă este pe trei ani, nu înseamnă că după această perioadă se va încheia. Cu siguranţă că Distrigaz va continua să ne susţină şi ne dorim acest lucru, pentru că e benefic pentru atletismul românesc. Ei vor oferi în cei trei ani 360.000 de euro“, a declarat preşedintele FRA, Sorin Matei.

Crosul popular, o premieră

Cea mai lungă cursă atletică, cea de maraton (42,195 km), care se va desfăşura duminică pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, va fi precedată de o cursă populară programată pe distanţa de cinci kilometri, la care organizatorii estimează că vor participa peste 400 de concurenţi. Această competiţie este accesibilă oricărei vârste, fiecare participant primind de la sponsorul Distrigaz Sud tricouri. Primii douăzeci de clasaţi vor fi recompensaţi cu trofee şi diplome, iar următorii treizeci cu diplome de participare. „Federaţia Română de Atletism a ales ca acest eveniment să se desfăşoare la Târgu Jiu, unde există o tradiţie pentru alergări. Cunoşteam oraşul Târgu Jiu prin Constantin Brâncuşi şi pentru industria sa, iar acum putem cunoaşte oraşul şi prin sport. Sper să avem mulţi participanţi în spiritul lui Cubertin la crosul popular“, a declarat Bernard Arnaud, directorul general al Distrigaz Sud, iniţiatorul cursei populare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS