21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVan Basten a semnat contractul cu Ajax

Van Basten a semnat contractul cu Ajax

Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, a fost prezentat oficial ca antrenor al echipei Ajax Amsterdam, el urmând să preia banca tehnică a „lăncierilor“ la finalul Campionatului European din Austria şi Elveţia, care se va desfăşura în iunie.

Tehnicianul „Portocalei mecanice“ a semnat un contract valabil pentru patru ani cu formaţia la care evoluează românii George Ogăraru şi Nicolae Mitea. Van Basten a spus că îşi propune să câştige cât mai multe trofee pe plan intern şi european cu Ajax.

„Ştiu că va fi greu. În primul rând, ne vom concentra asupra titlului de campioană, dar vom face tot posibilul să obţinem performanţe şi în cupele europene“, a precizat Van Basten.

Antrenorul va fi ajutat la Ajax de secunzii John van’t Schip şi Rob Witschge, în timp ce Martin van Geel va fi director tehnic. Marco van Basten a precizat că nu îl afectează părerea celor care spun despre el că are prea puţină experienţă şi a dat ca exemplu antrenori precum Cruiff sau Van Gaal, care au obţinut performanţe cu echipele pe care le-au pregătit.

Van Basten a mai afirmat că vrea ca antrenorul interimar al echipei, Adrie Koster, să nu simtă nici un fel de presiune şi să se concentreze asupra luptei pentru titlu. Oficialii lui Ajax au anunţat că l-au ales pe Marco van Basten dintr-o listă destul de scurtă şi că sunt de părere că antrenorul care a pregătit naţionala Olandei este cea mai potrivită alegere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS