14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTeixeira, demis de rezultate

Teixeira, demis de rezultate

Antrenorul portughez a rezistat doar trei partide pe banca tehnică a echipei gorjene, fiind demis după înfrângerea cu Universitatea, locul său putând fi luat de Eugen Neagoe.

Adus ca o soluţie salvatoare, antrenorul Joaquim Teixeira a încheiat conturile cu Pandurii Târgu Jiu după trei înfrângeri în tot atâtea jocuri oficiale, două în campionat (1-3 cu Poli Timişoara şi 0-1 cu Universitatea Craiova) şi unul în Cupa României (0-0 după prelungiri, 2-3 la penaltiuri, cu Gloria Buzău). Prestaţia mediocră a echipei, precum şi scandalul iscat în urma înfrângerii de la Craiova, când Florin Bejinariu a fost agresat fizic de secunzii lui Teixeira, l-au determinat pe preşedintele Marin Condescu să renunţe la serviciile lusitanului. Deranjaţi de faptul că secundul Bejinariu a rupt în vestiar foile cu schemele de joc după înfrângerea cu Universitatea, antrenorul cu portarii, Alfredo Castro, preparatorul fizic, Jose Vilaca, şi masorul portughez i-au aplicat o corecţie fizică acestuia.
„Eu am rupt foaia de pe panou pentru că acesta e obiceiul după meci, dar ei nu au înţeles acest lucru şi au reacţionat violent. Vilaca, Alfredo Castro şi masorul echipei au reacţionat neaşteptat şi chiar m-au împins. Altercaţia a avut loc cu cei trei membri ai staff-ului tehnic, nu cu jucătorii. Aceştia nu au avut nici un amestec“, a confirmat Bejinariu conflictul cu colegii săi. Joaquim Teixeira va părăsi echipa împreună cu tot staff-ul tehnic, pandurii urmând să fie pregătiţi de Florin Bejinariu până la numirea altui antrenor.

Despărţire amiabilă

Ruptura dintre tehnicianul portughez şi gruparea gorjeană s-a produs pe cale amiabilă, Condescu considerând că fără Teixeira Pandurii Târgu Jiu are mai multe şanse de menţinere în Liga I. „Am ajuns la o concluzie împreună cu domnul Teixeira, în aceleaşi condiţii în care ne-am cunoscut, de prietenie şi respect reciproc. Am considerat că mai presus de orice e binele echipei, pentru a-şi atinge obiectivul, salvarea de la retrogradare, aşa că fără a căuta vinovaţi am convenit să încheiem astăzi colaborarea noastră. Am avut un proiect comun, nu ne-a ieşit, dar şansele există şi de aceea am ajuns la această concluzie“, a motivat Condescu despărţirea de lusitan.
Teixeira recunoaşte că a făcut greşeli şi nu vrea să se cramponeze de contractul său, dorind să fie plătit doar pentru munca depusă. „Am încheiat această relaţie, pentru mine a fost o plăcere să lucrez în acest oraş, cu acest preşedinte. Ceea ce s-a întâmplat, să fiu demis după o săptămână, nu este normal în fotbal, dar am înţeles presiunea. Doresc ca Pandurii să se menţină în Liga I şi dacă rămâneam aici puteam să ne salvăm, dar respect decizia preşedintelui şi îi urez succes cu noul antrenor. Mi-a plăcut să lucrez cu unii fotbalişti români. Am făcut greşeli când am luat anumiţi jucători fără calităţi. A fost dificil să preiau o echipă cu 14 meciuri fără victorie. Doresc să fiu plătit doar pentru ce am lucrat, nici un ban în plus. Asta e viaţa“, a încheiat Joaquim Teixeira.

Neagoe, acord de principiu

Marin Condescu spunea ieri că nu are deocamdată soluţii pentru postul de antrenor principal, dar speră să convingă pe cineva, până la meciul cu Steaua, să preia ultima clasată în Liga I. Printre numele vehiculate s-au aflat Sorin Cîrţu, Emil Săndoi şi Eugen Neagoe, însă ultimul are cele mai mari şanse să revină la Târgu Jiu, surse din cadrul clubului susţinând aseară că s-ar fi ajuns deja la o înţelegere cu „Geană“. De altfel, şi antrenorul craiovean a recunoscut că şi-a dat un acord de principiu în acest sens. „Sunt şanse mari să revin la Pandurii după trei luni. Am vorbit la telefon cu domnul Condescu şi ne vom întâlni luni seară (aseară – n.r.) pentru a discuta şi termenii noului contract. Pandurii are şanse să scape de la retrogradare şi sper să reuşim acest lucru“, a spus Neagoe.
Pandurii Târgu Jiu a fost pregătită în acest sezon de trei antrenori, Eugen Neagoe, etapele 1-18, Gabi Zahiu, etapa a 19-a, şi Joaquim Teixeira, etapele 20-21.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU