18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPopescu, Donisă şi Iagăr, calificate la mondiale

Popescu, Donisă şi Iagăr, calificate la mondiale

Liliana Popescu (CSM-CS Olimpic Craiova), Daniela Donisă (CS Olimpic Craiova) şi Elena Iagăr (Steaua Bucureşti), atlete care se pregătesc sub comanda antrenorului Eleodor Roşca, au obţinut rezultate remarcabile în cadrul Grand Prix-ului Distrigaz Sud, competiţie de sală desfăşurată sâmbătă în Bucureşti.
Toate cele trei semifondiste au urcat pe podium în probele în care au luat startul şi, mai mult, au reuşit să-şi facă baremul de participare la Campionatul Mondial de atletism în sală, programat în perioada 7-9 martie la Valencia (Spania). Liliana Popescu a câştigat cursa de 1.500 m, fiind cronometrată cu 4:06,29, ceea ce reprezintă a patra performanţă mondială a sezonului. Podiumul la 1.500 m a fost completat de colegele de antrenament ale Lilianei, Daniela Donisă (4:15,58) şi Elena Iagăr (4:18,25). Lili Popescu a câştigat şi cursa de 800 m, iar timpul înregistrat de ea, 2:02,58, reprezintă a doua performaţă mondială a sezonului. Mai mult, Popescu şi-a realizat baremul A de participare la Jocurile Olimpice de la Beijing, din luna august.
La 3.000 m, Elena Iagăr s-a clasat pe primul loc, cu timpul 9:03,18, iar Daniela Donisă a ocupat poziţia secundă. Toate cele trei sportive vor reprezenta România la Campionatul Balcanic de atletism în sală, programat sâmbătă în Grecia. În cadrul Grand Prix-ului din Capitală, Adelina Gavrilă (Steaua) a reuşit o încercare care a măsurat 14,78 m în proba de triplusalt, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă mondială din acest sezon. La competiţie au participat 231 de atleţi, iar federaţia a acordat premii în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS