20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTeixeira, o enigmă pentru elevii săi

Teixeira, o enigmă pentru elevii săi

Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu nu ştiu mai nimic despre noul tehnician Joaquim Teixeira, pe care deja l-au botezat „Texi“.

Antrenorul Joaquim Teixeira (foto) este un necunoscut pentru elevii săi de la Târgu Jiu, dar toţi speră într-un an mai bun sub conducerea portughezului.
„Nu ştim nimic deocamdată despre noul tehnician, doar la televizor l-am văzut. Se zice că e un tip dur, căruia îi place disciplina. Sperăm să facem treabă bună împreună“, a spus Alin Rus, jucătorul rechemat de Condescu la echipă. Numirea lui „Texi“ poate reprezenta soluţia pentru problemele din tur ale grupării gorjene, care nu a mai cunoscut bucuria victoriei de 14 jocuri consecutive în Liga I.  
„Nu ştiu nimic despre Teixeira, dar cred că este soluţia cea mai bună dacă aşa au hotărât cei din conducere. Sperăm să avem rezultate cu dânsul. Îmi doresc din tot sufletul să salvăm echipa. Ne pare rău că nu am reuşit cu Eugen Neagoe. Încercăm acum cu noul antrenor să facem ceva mai bun ca anul trecut şi la sfârşit să ne îndeplinim obiectivul. Avem nevoie de mai multă şansă decât în tur“, a declarat şi căpitanul Florin Stângă.

Noul obiectiv, salvarea de la retrogradare

Consiliul de Administraţie al echipei Pandurii Târgu Jiu a fixat la începutul sezonului ca obiectiv clasarea pe locurile 6-8, însă acesta este imposibil de realizat la jumătatea campionatului. Conducerea clubului a fixat astfel alt obiectiv mai realist în acest moment, menţinerea în Liga I.
„Sperăm să fie o perioadă mai bună decât în turul campionatului. Să venim din vacanţă cu forţe proaspete, cu mintea limpede şi să ne îndeplinim noul obiectiv al echipei, salvarea de la retrogradare“, a spus Stângă.
Vechii componenţi ai echipei se aşteaptă la o concurenţă puternică pentru un loc de titular după anunţarea transferurilor celor şapte fotbalişti portughezi, iar Teixeira va trebui să-l aleagă pe cel mai bun.
„Sperăm să se schimbe în bine lucrurile şi cu acest antrenor, cu jucătorii care vor veni să scăpăm de la retrogradare. Cred că va fi o concurenţă mare. Suntem 27 de jucători în lot. Sperăm să joace cel mai bun. Teixeira cred că e un profesionist şi îi va alege să joace pe cei mai buni. Nu mi-e frică de concurenţă“, a afirmat Rus.
Şi Florin Stângă este în asentimentul colegului său, interesul fiind comun pentru toţi, jucători şi antrenori: „Dacă vom dovedi că suntem mai buni ca ei cred că noul antrenor ne va folosi pe noi. Cred că şi dânsul are interesul să aibă rezultate şi sunt convins că va folosi cei mai buni jucători“.

Străini contra români

Jucătorii din România vor face cunoştinţă cu noii lor colegi şi cu staff-ul tehnic vineri, în Portugalia, în cantonamentul de la Leiria.
„Perioada aceasta este importantă pentru noi. Va trebui să ne acomodăm cu noii noştri colegi, cu noul antrenor, să ne pregătim bine, să uităm ce am făcut rău în turul campionatului. Pentru orice echipă e important cantonamentul, pentru omogenizare, pentru muncă şi pentru formarea unor relaţii de joc“, crede Stângă.
Acesta este circumspect când vine vorba de valoarea jucătorilor străini care evoluează în Liga I. Stângă aruncă mănuşa colegilor săi portughezi şi anunţă că se va lupta pentru un loc în echipa de start. „Cred că jucătorii români şi-au făcut datoria şi în cupele europene. Steaua, cu o echipă formată din români, a ajuns în Liga Campionilor, în timp ce CFR Cluj, cu jucători străini, nu a putut să treacă de primul tur în UEFA. Campionatul se joacă până la sfârşit şi vom vedea dacă fotbaliştii străini sunt mai buni decât cei români“, a declarat căpitanul din tur al pandurilor.
Sergiu Mândrean nu a participat alături de colegii săi la alergările supervizate de secundul Florin Bejinariu, asistând de pe margine la şedinţa de pregătire. Mândrean acuză în continuare probleme la genunchi, operaţia fiind, se pare, inevitabilă. Acesta va face totuşi deplasarea în Portugalia, pentru a se consulta şi cu noul antrenor şi cu staff-ul acestuia.
„Vom decide împreună dacă voi continua aşa sau voi merge la operaţie acum. Dacă vor lua decizia să mă operez, revin în ţară“, a spus Mândrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS