28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReunire incompletă pe stadionul Municipal

Reunire incompletă pe stadionul Municipal

Gorjenii s-au reunit fără antrenorul principal Joaquim Teixeira, dar şi fără treisprezece fotbalişti, absenţi motivat la primul antrenament al anului.

Lotul echipei Pandurii Târgu Jiu s-a reunit ieri, sub comanda secundului Florin Bejinariu prezentându-se 18 jucători: Bălăeţ, Popete, Vintilescu, Orac, Adi Popescu, Vancea, Păcurar, Vasilache, Dragomir, Iordache, Rusu, Vătavu, Stângă, Voicu, Dedu, Piţurcă, L. Mihai şi Stromajer. Dintre aceştia, Vătavu, Vintilescu, Dedu, Dragomir şi Voicu au fost puşi pe lista de transferuri printr-o decizie a Consiliului de Administraţie, urmând să fie împrumutaţi la alte echipe în cazul în care nu vor primi oferte. „Am prezentat lotului raportul CA. Important este că cinci jucători sunt trecuţi pe lista de transferări, Dragomir, Dedu, Vintilescu, Vătavu şi Voicu. Pentru patru dintre ei, CSM Vâlcea şi-a exprimat dorinţa de a-i transfera sub formă de împrumut până în vară, urmând ca Dragomir să-şi găsească echipă sau să accepte altă variantă, un împrumut până în vară la una dintre formaţiile din Liga a III-a, Minerul Motru, EMC Rovinari sau Minerul Mehedinţi“, a declarat vicepreşedintele clubului Pandurii, Viorel Temelescu.
Antrenorul Joaquim Teixeira împreună cu staff-ul său tehnic vor prelua echipa pe 10 ianuarie de pe aeroportul din Lisabona, a doua zi urmând să se alăture lotului din ţară şi cei şapte jucători portughezi transferaţi de Pandurii.

Vintilescu aşteaptă oferte

Sorin Vintilescu, unul dintre cei cinci jucători puşi pe lista de transferuri de Pandurii Târgu Jiu, nu se grăbeşte să semneze cu divizionara B CSM Râmnicu Vâlcea, unde este direcţionat de gruparea gorjeană. „Mă aşteptam să fiu pus pe lista de transferuri. Nu am primit şi nici nu am cerut vreo explicaţie. Aştept să mă sune cei interesaţi de serviciile mele, iar dacă nu vor fi oferte, mă las de fotbal. O să analizez ofertele şi o să decid. E prea devreme să vorbesc de Vâlcea acum“, a declarat Vintilescu. Acesta a petrecut şase ani la Pandurii Târgu Jiu, unde a marcat peste 40 de goluri, iar în primele două sezoane de Liga I a fost golgheterul echipei, cu şase, respectiv patru goluri.

Alin Rus, reprimit în lot

Jucătorii prezenţi la primul antrenament al anului au făcut o alergare uşoară, lotul fiind completat cu tinerii de la EMC Rovinari, Gabriel Zamfir şi Constantin Grecu, cei doi urmând să facă deplasarea cu echipa în cantonamentul din Portugalia. Dacă Djakpa este convocat la naţionala Coastei de Fildeş pentru Cupa Africii pe Naţiuni, Dossey şi Jackson întârzie motivat. Cei doi şi-au achiziţionat bilete de avion încă din mandatul lui Eugen Neagoe, care stabilise alt program de pregătire, aceştia făcând joncţiunea cu lotul direct în Portugalia.
Alin Rus, exclus din lot de Neagoe, a fost reprimit la echipă şi se află pe lista jucătorilor care vor pleca în cantonament. Toţi fotbaliştii sunt apţi din punct de vedere medical, inclusiv Păcurar, Vasilache şi Adi Popescu, absenţi o lungă perioadă anul trecut. „Lotul este destul de valoros, iar celor de aici li se vor alătura jucătorii care deja au semnat contractele în Portugalia, deci nu trebuie să facem multe modificări. Cei din Portugalia vor ridica valoarea lotului actual. Odată cu recuperarea jucătorilor accidentaţi, mă refer în special la Vasilache şi Păcurar, care ne-au lipsit mult în primele 19 etape, vom avea din nou un lot foarte bun şi noul antrenor îşi va pune problema pe cine o să bage în teren pentru a obţine rezultatele de care avem nevoie“, a declarat secretarul general al clubului, Daniel Băloi.

Întârziaţi e o tamponare

Alin Rus, Sergiu Mândrean şi Alin Chibulcutean au întârziat la reunirea lotului din cauza unui eveniment rutier petrecut în apropiere de Cluj-Napoca. Maşina lui Mândrean în care se aflau cei trei împreună cu Vasile Prodan a derapat şi a fost avariată uşor. „Suntem bine, nimeni nu a păţit nimic. E puţin avariată maşina, dar ne putem continua drumul spre Târgu Jiu“, a spus Chibulcutean. Cei patru jucători au ajuns la Târgu Jiu după încheierea primului antrenament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS