21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportToţi portarii de la Pandurii sunt pe făraş

Toţi portarii de la Pandurii sunt pe făraş

Gruparea gorjeană va renunţa în pauza competiţională la toţi cei trei portari din lot, atât din cauza prestaţiilor slabe, cât şi a atitudinii nepotrivite a acestora faţă de staff-ul tehnic.

Adnan Guso, Ibrahim Dossey şi Robert Bălăeţ au zilele numărate la Pandurii Târgu Jiu, antrenorii grupării gorjene hotărând să se dispenseze de ei în iarnă. Dacă negocierile cu portarii vizaţi de panduri vor avea succes, cei trei vor părăsi echipa lui Neagoe. „Ciclul celor trei portari de la Pandurii se apropie de final. Asta depinde şi de discuţiile pe care le vom avea cu portarii pe care-i dorim aici. Dacă vor avea pretenţii exagerate, vom renunţa la achiziţionarea lor. Aducem jucători care se pliază pe bugetul nostru. O să fie aduşi portari de valoare. Vâtcă este unul dintre ei, dar sunt doi pe primul loc. Cel de-al doilea este din străinătate“, a declarat antrenorul cu portarii, Vali David.
Stelistul Andrei Vâtcă este dorit de Pandurii, gruparea din Târgu Jiu fiind a treia opţiune pentru jucător. „Dacă Steaua nu-i oferă nici o şansă să apere şi nu va avea nici o ofertă din străinătate, Vâtcă ar fi de acord să vină la Pandurii. Noi ni-l dorim“, a precizat preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu.

Guso a cerut bani să-şi rezilieze contractul

Deşi preşedintele Marin Condescu i-a oferit posibilitatea lui Adnan Guso să plece liber de contract de la Pandurii, bosniacul a solicitat o sumă de bani pentru rezilierea înţelegerii. Condescu a refuzat, iar Guso va rămâne la Târgu Jiu până la finalul sezonului, însă nu va intra în calculele lui Eugen Neagoe. „După meciul cu Farul Constanţa, Guso a avut o altercaţie verbală cu antrenorul principal şi nu mi se pare normal. Din momentul acela, Neagoe a hotărât să fie înlăturat de la echipă. Guso a zis că oricum era accidentat şi până nu se reface nu intră în discuţii pentru a fi titular. După o perioadă în care nu câştigaserăm nici un meci, antrenorii secunzi l-am convins pe Neagoe că este nevoie de Guso, pentru că este un portar norocos. Am fost trimis să-l chem la discuţie, iar el a zis că unde a scuipat nu mai şterge. Din acel moment a fost trecut pe linie moartă din toate punctele de vedere. Guso a avut posibilitatea să plece fără nici o pretenţie din partea clubului, preşedintele i-a înmânat contractul în alb, fiindcă a zis că este un portar de valoare şi titular în naţională şi nu merită să stea. Spre surprinderea tuturor, el a refuzat şi a zis că mai vrea şi bani. Atunci preşedintele s-a supărat şi a rupt orice relaţie cu Guso. El nu mai face parte din lotul pandurilor, se pregăteşte cât timp va fi aici şi atât“, a lămurit Vali David situaţia lui Adnan Guso.
Robert Bălăeţ a fost titularizat în meciul cu Dacia Mioveni, fiind primul joc din acest sezon pentru portarul gorjean. Bălăeţ putea debuta cu o etapă în urmă, dar atitudinea acestuia l-a determinat pe David să-l ţină pe banca de rezerve. „Am vrut să-l titularizez pe Bălăeţ la meciul cu Steaua şi mi-a răspuns pe un ton pe care poate eu nu l-am înţeles: «De ce tocmai la meciul ăsta şi nu la meciul cu Vaslui»? Şi cum eu decid cine joacă am hotărât să rămână pe banca de rezerve“, a spus David.
Deoarece Ibrahim Dossey este accidentat, se pare că Bălăeţ e singura opţiune a pandurilor până la finalul anului. „Dossey are o bătătură la picior care a ajuns la os şi trebuie chiuretată, perioada de recuperare fiind de trei luni. Trebuie să ne orientăm spre alţi portari. S-ar putea ca Bălăeţ să rămână, dar asta depinde de discuţiile cu ceilalţi“, a mai afirmat David. Acesta susţine că Râmniceanu, portarul împrumutat la CSM Râmnicu Vâlcea, va face pregătirea de iarnă cu Pandurii, dar nu va rămâne la Târgu Jiu, fiind prea crud pentru a evolua în Liga I. „Râmniceanu este portarul nostru şi în iarnă va veni aici să se pregătească. Eu cred că e greu pentru el să joace la o echipă care trage la promovare. Are 17 ani. E bine şi pentru clubul nostru şi pentru el că joacă la Vâlcea, dar vor veni meciuri grele în retur şi mi-e greu să cred că la vârsta asta va face faţă“, a încheiat Vali David.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS