10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa-fricoasă

Ştiinţa-fricoasă

Liga I

Steaua – Universitatea Craiova 1-0

Stadion „Steaua“, spectatori: 2.000.

A marcat: Nicoliţă ’24.

Steaua: Zapata – Emeghara (’72, P. Marin), Goian, Baciu, Neşu – Nicoliţă, Lovin, Ov. Petre, Cristocea (’78, Badea) – Dică, Zaharia (’88, Bădoi). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Săceanu (’70, Dina), Wobay, Velcovici (’90, Stoianof) – Fl. Costea (’66, Baird), Tănasă. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Goian, Dică / Baird.

Au arbitrat: Al. Tudor – Ed. Dumitrescu, M. Savaniu.

 

Alb-albaştrii nu au reuşit să profite de pasa proastă prin care trece Steaua, cedând la limită, după un meci slab în care, pe final, bucureştenii au tras de timp pentru a conserva rezultatul.

„Nu pierdem cu Steaua“, au anunţat juveţii înainte de derbiul din Ghencea, iar speranţele lor se legau de faptul că echipa gazdă traversează o perioadă mai puţin fastă. În plus, Steaua venea după o serie de partide istovitoare. Şi, într-adevăr, trupa lui Lăcătuş a arătat ca o echipă obosită sâmbătă seară. Bucureştenii şi-au calculat însă foarte bine paşii şi şi-au dozat efortul cât să fie cu un pas înaintea oltenilor, care nu au mai reuşit prestaţiile bune din partidele cu Poli Timişoara sau Dinamo. N-am mai văzut acea dăruire a juveţilor lăudată recent de Ilie Balaci, n-am mai văzut concentrare din partea alb-albaştrilor şi nici înţepături între patroni. Ba, dimpotrivă, Gigi Becali şi Adrian Mititelu au preferat să vadă meciul din aceeaşi lojă.

Un meci care a început cu Steaua la cârmă. În minutul 14, Bănel Nicoliţă a tras primul semnal de alarmă, dar Bornescu a evitat pericolul. Craiova a ripostat printr-o acţiune a lui Wobay (’20), acesta a centrat de pe partea dreaptă, Neşu a deviat, păcălindu-l pe Zapata, mingea a ajuns la Velcovici, care a şutat din unghi, însă a fost blocat. În minutul 24, Bănel Nicoliţă a marcat golul ce avea să fie decisiv, după o fază simplă. Cristocea a centrat de pe partea stângă, iar Bănel a înscris cu capul din 10 metri, asistat de inerţii fundaşi centrali craioveni. Ştiinţa a ripostat prin Prepeliţă şi Fl. Costea, dar şuturile acestora nu au prins cadrul porţii lui Zapata.

 

Tănasă n-a vrut să mai fie erou

 

În repriza secundă, meciul s-a stins, ambele echipe jucând slab. Steaua, la adăpostul avantajului minim, a încercat să ţină de minge, ajungând chiar în ultimele minute de joc să tragă de timp. Nici Craiova nu a fost însă mai presus. Tănasă nu a vrut să fie erou, ca în meciul cu Dinamo, şi şi-a bătut joc de o ocazie, apoi Săceanu, încercând o reluare din voleu, a „reuşit“ să trimită mingea în peluza stelistă. Bornescu ne-a dat şi el emoţii, Ovidiu Petre fiind la un pas să-i fure mingea în minutul 57. Singura ocazie mai importantă a juveţilor a venit în minutul 75, în urma unei erori a portarului bucureştenilor. Rose a şutat puternic de la 30 de metri, Zapata a scăpat mingea, dar Tănasă n-a reuşit nici de data aceasta să marcheze. Schimbările efectuate de antrenorul Nicolo Napoli nu au ajutat Ştiinţa, Dina, Baird şi Stoianof făcând figuraţie. Ca să nu mai spunem că „Bulgarul“, care probabil nici nu a atins mingea până la final, a fost introdus, inexplicabil, abia în minutul 90, Napoli oferind Stelei momente în plus de respiro în prelungiri. Universitatea Craiova nu a mai reuşit să câştige în Ghencea de aproape 18 ani şi, probabil, cu această atitudine, îi va fi greu să câştige mulţi ani de acum înainte. Singurul care ar merita aprecierile microbiştilor olteni este africanul Julius Wobay, votat, de altfel, pe site-ul clubului Universitatea, cel mai bun jucător al disputei din Ghencea.

Tehnicianul Universităţii Craiova s-a declarat dezamăgit după meci. „Îmi pare rău pentru rezultat. Steaua venea după două jocuri mai slabe, puteam profita de oboseala şi de jocul echipei bucureştene. Îmi pare rău că nu am oţinut măcar un punct. Am ratat şi multe ocazii de gol, şi asta a contat“, a spus Nicolo Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII