18.1 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Vâlcea, lideră din nou

CSM Vâlcea, lideră din nou

Liga a IIa

FC Caracal – CSM Vâlcea 0-1

Stadion „Parc“, spectatori: 200.

A marcat: Vidakovic ’60.

FC Caracal: Zdrâncă – Vârlan (’67, Stemat), D. Mihai, Răducu, Năuiu – Militaru, Bertea, E. Koko, F. Şerban (’83, Al. Şerban) – Firţulescu, Gheba (’70, Aria). Antrenor: Florin Cioroianu.

CSM Vâlcea: Râmniceanu – Pasăre, Vişa, Chirciu, Lungan – Melcea (’87, Stanca), Dandea (’63, Cilean), Sg. Popescu, Onofrei – Vidakovic, Boroiban (’67, Robson). Antrenor: Marian Bondrea.

Au arbitrat: L. Dan – I. Onicaş, M. Nicoară.

După o evoluţie ştearsă, gruparea din Zăvoi a revenit pe primul loc în clasamentul seriei a doua a ligii secunde datorită inspiraţiei atacantului sârb.

Partida de la Caracal, dintre codaşa clasamentului şi CSM Vâlcea, a părut mai degrabă un meci pentru salvarea de la retrogradare. Timp de 90 de minute, cele două formaţii au făcut un meci plictisitor, în faţa a maximum 200 de spectatori, atmosfera din teren şi din tribune lăsând impresia că ar fi fost o simplă întâlnire de pregătire.

În prima repriză, numai lovitura slabă de cap a lui Sergiu Popescu din poziţie ideală şi şutul din lovitură liberă a lui Firţulescu au fost de notat. În rest, o luptă surdă la mijlocul terenului şi încercările lipsite de succes de a ieşi în relief ale jucătorului Emanuel Koko, botezat de gazde „Noul Elton“. Muştruluiţi la cabine de Marian Bondrea, vâlcenii au intrat în teren decişi să plece cu toate cele trei puncte şi au atacat cu fundaşii la centru în debutul mitanului secund. La zece minute de la reluare, Iosif Melcea a „lucrat“ de unul singur o fază, pe partea dreaptă a atacului CSM, l-a servit ideal pe Boroiban, dar şutul fostului atacant al Caracalului a fost parat de Zdrâncă. Eforturile oaspeţilor aveau să fie răsplătite după o oră de joc, atunci când Boroiban a centrat pentru Vidakovic, iar sârbul l-a lobat pe portarul Caracalului, ieşit neinspirat şi mult prea târziu la întâmpinare (’60). A fost faza cheie a partidei, care a readus echipa lui Marian Bondrea pe primul loc al clasamentului, profitând de semieşecul Argeşului la Alba Iulia.

 

Superstiţia lui Bondrea

 

Antrenorul grupării din Zăvoi, Marian Bondrea, nu a dorit nici în ruptul capului ca delegaţia vâlceană să înnopteze la Slatina înainte de partida de la Caracal. „De câte ori am stat în acest oraş, cu orice echipă am fost, am pierdut meciul. Mai bine stăm la Craiova, am şi eu superstiţiile mele“, a spus „Profesorul“. Conducerea din Zăvoi i-a îndeplinit doleanţa craioveanului, iar CSM a reuşit să se impună cu noroc în „Oraşul minunilor“.

 

Ekwalla, supărat

 

Pentru prima dată în acest campionat, fostul internaţional de tineret camerunez, Thierry Ekwalla, nu a fost titular pentru CSM Râmnicu Vâlcea şi nu a fost introdus în teren de Bondrea în timpul celor 90 de minute. În locul său a evoluat juniorul vâlcenilor din sezonul trecut, Adrian Dande, schimbat şi el după pauză cu Cilean. Se pare că Thierry este supărat de noul său statut de rezervă, dar nu a comentat decizia „Profesorului“. „S-a dovedit că aceia care nu sunt folosiţi o etapă, două revin apoi şi dau şi gol. Marian Bondrea ştie cel mai bine ce are de făcut, Thierry nu are de ce să fie supărat“, a afirmat preşedintele din Zăvoi, Alin Trandafir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS