18.1 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a schimbat sistemul competiţional

S-a schimbat sistemul competiţional

Federaţia Română de Baschet a schimbat anul acesta modul de desfăşurare a mai multor competiţii, printre care şi Divizia B masculină. Cele 29 de echipe vor fi împărţite în cinci serii, patru a câte şase echipe şi una de cinci. Din seria cu cinci formaţii fac parte oltenii de la SCM – Universitatea Craiova şi Energia Rovinari, alături de LPS Piteşti, Sportul Studenţesc şi Baschet Team Bucureşti. Campionatul va începe pe 3 noiembrie, iar prima fază se va încheia pe 23 februarie. În faza a doua se vor califica opt echipe: cele clasate pe primul loc în fiecare serie şi cele mai bune trei formaţii de pe locul doi, stabilite prin coeficientul victorii / înfrângeri. A doua fază va avea loc între 6 şi 30 martie, sub forma a două turnee, de patru echipe fiecare. Se vor califica mai departe doar primele două echipe clasate la fiecare turneu. Turneul de calificare va cuprinde patru formaţii (4 – 6 aprilie 2008). În play-off, echipele de pe primele două locuri în faza finală a Diviziei B vor întâlni formaţiile clasate la finalul Diviziei A pe locurile 9-14 (în total opt echipe), pentru desemnarea echipelor calificate pentru sezonul 2008-2009 în Divizia A, cât şi a celor care vor activa în campionatul viitor în Divizia B. Pe 28 mai 2008 se vor afla formaţiile promovate şi cele retrogradate.

„Sistemul avantajează echipele cu un buget mare“

Vorbind despre sistemul competiţional, Marius Toma, „secundul“ de la SCM – Universitatea Craiova, a spus că acesta avantajează mai mult echipele cu buget mare: „Modificarea sistemului competiţional la nivelul Diviziei B avantajează echipele cu un buget consistent. Vreau să remarc faptul că Divizia B de baschet masculin este foarte populată, 29 de echipe fiind înscrise la start, în comparaţie cu ligile secunde la volei sau handbal. Startul fiind dat pe 3 noiembrie, va fi un calendar competiţional destul de aglomerat, pentru că în luna mai trebuie să se stabilească echipele care vor participa în play-off“.
SCM – Universitatea Craiova, formaţie antrenată de Paul Nicolae şi Marius Toma, va sta în prima rundă, iar pe 10 noiembrie îşi va face debutul în noul sezon printr-un derbi de tradiţie, acasă, cu Energia Rovinari. Obiectivul echipei oltene în acest sezon este calificarea la turneul final, apoi în play-off-ul de promovare în prima divizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS