28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, înfrăţiţi cu ghinionul

Pandurii, înfrăţiţi cu ghinionul

Pandurii Dinamo 0 – 1

Stadion „Municipal“, spectatori: 7.000.

A marcat: Mărgăritescu ’27.

Pandurii: Dossey – Mândrean, Rusu, Chibulcutean, Djapka – M. Voicu (’64, Orac), Vancea (’71, Vătavu), Stângă (’76, Piţurcă), L. Mihai, I. Iordache – Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.

Dinamo: Lobonţ – Stoican, Moţi, Şt. Radu, Pulhac – Mărgăritescu, Ropotan – Dănciulescu, Ad. Cristea (’89, Chiacu), Boştină (’86, Izvoranu) – Bratu (’61, Niculescu). Antrenor: Walter Zenga.

Cartonaşe galbene: Vancea, I. Iordache / Ad. Cristea, Stoican, Dănciulescu.

Au arbitrat: S. Corpodean – M. Nagy, F. Potora.

Elevii lui Neagoe au dominat echipa lui Zenga la Târgu Jiu, au şutat de două ori în bară, însă au fost învinşi de Mărgăritescu în urma unei erori colective.

Pe alocuri mocirloasă în urma ploii căzute necontenit înaintea partidei, suprafaţa de joc de pe „Municipal“ era ideală pentru tactica defensivă a lui Neagoe, care a propus acelaşi sistem de joc utilizat şi cu CFR Cluj, 4-5-1. Zenga, obligat de aspiraţiile clubului Dinamo, a fost mai curajos şi a mizat numai pe cartea atacului. Şi după prima parte scorul a fost favorabil echipei sale, care a taxat înlănţuirea de erori a „pandurilor“. Preţ de trei minute, dinamoviştii au atacat în superioritate numerică pentru că Djapka nu mai contenea cu schimbatul ghetelor la marginea terenului, spre disperarea lui Neagoe. Mai mult, Dossey a ieşit neinspirat la o centrare la marginea careului, a boxat în picioarele lui Mărgăritescu şi acesta a înscris cu un lob din afara careului mare (’27). Cu câteva minute înainte de golul bucureştenilor, balonul recentrat de Mircea Voicu căzuse pe bara transversală spre norocul lui Lobonţ, bătut la acea fază.

După gol, gorjenii au preluat iniţiativa, au presat mai mult, însă nu s-au apropiat periculos de poarta adversă. Bratu putea majora diferenţa, mingea reluată cu călcâiul fiind prinsă de Dossey (’32).

 

Egalitate la reluare

 

Pandurii a atacat haotic şi la reluare, deşi Neagoe a schimbat sistemul de joc, utilizându-l pe Liviu Mihai în spatele celor două vârfuri, Stromajer şi Piţurcă. Dinamo a aşteptat în jumătatea proprie şansa contraatacului, însă Niculescu a fost imprecis (’66), iar Boştină a greşit adresa într-o superioritate cinci contra trei (’78).

Asaltul de final al gazdelor nu a dat roade pentru că Lobonţ a fost protejat, pentru a doua oară, de noroc, Iordache, din lovitură liberă de la marginea careului, zguduind transversala. Când timpul regulamentar se scursese, Niculescu şi-a probat şi el măiestria la loviturile libere şi a şutat în bara laterală a porţii lui Dossey. Protejaţi şi de fluierul lui Corpodean, bucureştenii s-au impus fără probleme la Târgu Jiu, în timp ce Pandurii înregistrează a cincea înfrângere consecutivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII