25.9 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDanezele au dat raportul vâlcenilor

Danezele au dat raportul vâlcenilor

Delegaţia lui Viborg va ajunge în Zăvoi pe 27 octombrie şi nu va avea galerie la primul meci din grupe, cu Oltchimul.

Oficialii formaţiei daneze Viborg i-au anunţat pe omologii lor de la Oltchim care le va fi programul înainte şi după meciul de la Vâlcea, din prima etapă a Ligii Campionilor. Nordicele vor ajunge la Bucureşti pe 27 octombrie, urmând să fie preluate de autocarul clubului şi să facă antrenamentul oficial la ora meciului (16.50). Danezele au ales să-şi petreacă noaptea la Hotelul „Noel“ patronat de vedeta TV Grig Chiroiu (Pupăză din „Trăsniţi în Nato“). „Nu au cerut un meniu special, n-au dorinţe extravagante. Danezii nu ne-au anunţat că ar veni cu galerie. Este şi greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, având în vedere distanţa foarte mare“, a spus ieri vicele         Oltchimului, Petre Berbecaru. Partida va fi arbitrată de doi francezi, Gilles Bord şi Olivier Buy, iar observator din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost desemnat slovenul Alenka Cuderman.
Casele de pariuri consideră campioana României a treia favorită la cucerirea ediţiei viitoare a Ligii Campionilor. Prima favorită este Viborg, din Danemarca, prima adversară a oltencelor din Grupa D, iar a doua, Zvezda Zvenogorod, campioana Rusiei, formaţie de care Oltchim a trecut în Supercupa Europei. Cu şanse mari mai sunt cotate Slagelse (Danemarca), Hypo Viena (Austria) şi Krim Ljubljana (Slovenia).

Investiţie de 15 miliarde la Centrul de Excelenţă

În prezenţa preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, a fost inaugurată oficial clădirea Centrului Naţional de Excelenţă în Handbal Feminin, din cadrul Colegiului Tehnic Energetic, din Râmnicu Vâlcea. Investiţia s-a ridicat la peste 15 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de Primăria Râmnicu Vâlcea (zece miliarde) şi consiliul judeţean (cinci miliarde). Fostul mare handbalist a lăudat eforturile făcute: „Visul a devenit, într-adevăr, realitate aici, la Râmnicu Vâlcea. Este o realizare care merită tot respectul. Calitatea serviciilor din acest complex va suplini eforturile fetelor care se antrenează în acest centru. Performanţele pe care le-am obţinut până acum în acest sport trebuie duse mai departe“. Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, crede, însă, că mai este mult de muncă pentru ca acest centru să scoată handbaliste de valoare: „Pentru ca acest centru să producă jucătoare pentru naţională ar trebui ca la Vâlcea să ajungă cele mai bune junioare din ţară, crema la nivel de junioare I, II şi III. Acest lucru este greu de realizat în acest moment pentru că întâmpinăm rezistenţă din partea antrenorilor din ţară, dar şi a părinţilor, cărora le este greu să-şi lase copiii să plece departe de casă“.

România joacă azi cu Norvegia

Naţionala de handbal feminin a României a trecut la pas de Suedia, în prima partidă a Cupei Mondiale din Danemarca. Ieri, în cel de-al doilea meci, elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au pierdut în faţa Franţei, cu scorul de 25-24. Astăzi, de la ora 19.00, în direct la TV Sport, Elisei şi compania vor da piept cu cel mai dificil adversar, Norvegia, în ultima partidă din grupă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS