28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportToacsen a pus diagnosticul: lipsa de valoare

Toacsen a pus diagnosticul: lipsa de valoare

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu ocupă, după patru etape disputate în Liga Naţională, locul 11, primul retrograbil în acest sezon. Poziţia în clasament reflectă întocmai valoarea lotului pregătit de Sorin Toacsen. Din motoul acestui campionat – „La Târgu Jiu nu se câştigă“ – , invocat de Toacsen înainte de startul competiţiei, au rămas doar vorbe goale, gruparea gorjeană cedând deja de două ori, cu Ştiinţa Bacău şi UCM Reşiţa, de fiecare dată la şapte goluri diferenţă.
Urmează să vină la Târgu Jiu Steaua şi Dinamo Bucureşti, iar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare. Criza din jocul echipei nu poate fi depăşită pentru că Sorin Toacsen nu are la dispoziţie handbalişti de valoare, obiectivul formaţiei din Târgu Jiu fiind salvarea de la retrogradare. „Una e să vrei, alta e să poţi. Asta e valoarea lotului, vom încerca să redresăm echipa, să facem ceva şi, dacă vom reuşi, bine, dacă nu, vom munci în continuare şi să sperăm că într-o zi va ieşi şi soarele pe strada noastră“, a spus Toacsen. Acesta îşi asumă responsabilitatea transferurilor din această vară, nou-veniţii neconfirmând încrederea tehnicianului. „Achiziţiile le-am făcut eu, sunt responsabil. Am păstrat jucători care am crezut că merită să rămână, m-am înşelat sau nu, rămâne de văzut la sfârşitul campionatului“, a mai spus Toacsen.  

Mrakici şi Costea se tratează la Câmpina

Antrenorul-jucător al Energiei, Sorin Toacsen, doreşte să împartă responsabilitatea lipsei de rezultate cu spectatorii de duminică. Aceştia vin la sală doar să sancţioneze ratările elevilor săi, care se inhibă de teama reproşurilor din tribune. „Principala cauză a eşecurilor de pe teren propriu sunt spectatorii de duminică. Jucătorii mei îşi pierd încrederea, nu mai au curajul să arunce la poartă, de frică să nu fie admonestaţi la fiecare ratare“, a spus Toacsen la ultima conferinţă de presă. După multe bâjbâieli administrative, cei doi pivoţi ai echipei, Dragan Mrakic şi Valeriu Costea, ambii accidentaţi, au fost trimişi la Câmpina, la un medic ce poate să-i recupereze. Deşi rezultatele analizelor medicale ale lui Mrakic sosiseră de o săptămână, nimeni din cadrul clubului nu a luat vreo măsură ca acesta să fie trimis mai repede la recuperare. Lipsa de preocupare a conducerii administrative este reflectată şi de absenţa preşedintelui secţiei de handbal, Gore Popescu, care a preferat un turneu electoral în Italia, împreună cu şeful său de partid, Ionel Manţog, în loc să fie alături de echipă la meciul cu UCM Reşiţa de la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS