20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la ora adevărului

Pandurii, la ora adevărului

Gorjenii traversează o perioadă nefastă, însă oficialii cred că jucătorii lui Neagoe îşi vor proba adevărata valoare în compania „granzilor“ campionatului, CFR Cluj, Dinamo şi Rapid.

După un început promiţător de campionat, echipa Pandurii Târgu Jiu nu se mai regăseşte, ajungând doar la trei puncte de plutonul echipelor retrogradabile. Ghinionistă sau nu, gruparea gorjeană nu a strâns nici un punct în ultimele trei confruntări din Liga I, deşi, după jocul prestat, echipa lui Neagoe ar fi meritat mai mult. Sterilitatea atacului, vechea problemă a oltenilor, este una dintre cauzele eşecurilor, „pandurii“ neîntâlnindu-se cu golul în ultimele 180 de minute. Cei patru atacanţi din lotul echipei lui Neagoe, Liviu Mihai, Stromajer, Piţurcă şi Vintilescu, au reuşit doar trei goluri în opt etape, ultimii doi fără nici o contribuţie la această „zestre“. De altfel, Piţurcă jr., folosit intensiv de Neagoe ca titular, nu a confirmat, nemarcând nici un gol de la transferul său la Pandurii. „Geană“ aşteaptă să i se răsplătească încrederea: „Piţurcă este un jucător şi de moral, cum mai avem şi alţii în echipă, dar cu trecerea timpului şi cu reuşitele care sper să apară cât mai repede cred că o să-şi dea drumul. Poate e ghinion. E vorba şi de inspiraţie în faţa porţii, dar la fotbal trebuie să ai şi şansă ca să înscrii“.
Declinul echipei este sinonim cu absenţele lui Vancea şi Păcurar, oameni de bază din centrul liniei mediene, care rămân indisponibili în continuare. Urmează pentru Pandurii Târgu Jiu trei jocuri dificile pe „Municipal“, cu CFR Cluj, Rapid şi Dinamo. Trupa lui Neagoe este o nucă tare pe teren propriu, primind un singur gol în cele cinci partide disputate acasă în acest sezon. „Nu ne facem griji în ceea ce priveşte retrogradarea. Avem un joc bun, care ne dă speranţe“, a punctat Neagoe, proaspăt licenţiat PRO.

„Jucătorii să arate că au valoare“

Oficialii echipei Pandurii Târgu Jiu nu sunt îngrijoraţi de seria de trei înfrângeri consecutive din campionat, fiind mulţumiţi de performanţele echipei lui Neagoe. „Ne-am calificat în optimile Cupei României, suntem pe locul zece, cu un meci mai puţin disputat. Eu zic că e onorabil“, a afirmat preşedintele Marin Condescu. Acesta consideră că echipa sa nu va pierde pe teren propriu cu CFR Cluj, Rapid şi Dinamo, mizând pe dorinţa „pandurilor“ de  a-şi proba valoarea cu „granzii“ campionatului. „Nu există meciuri dinainte pierdute sau dinainte câştigate. Pandurii Târgu Jiu va relansa campionatul. Băieţii şi-au stabilit planuri măreţe. Nu vom pierde cu CFR Cluj, Dinamo, Rapid, Urziceni şi Vaslui, care sunt în faţa noastră. Sunt optimist fiindcă avem echipă! Trebuie să ne revenim, acesta este argumentul nostru pentru etapele care urmează, iar o echipă care vrea cu adevărat să fie băgată în seamă face meciuri foarte bune cu echipele care sunt în faţă în clasament. Am avut trei meciuri în care nu aveam dreptul să pierdem nici un punct. Jucătorii s-au păstrat pentru meciurile importante. Nu există nici o presiune pe echipă după cele trei înfrângeri. În următoarele patru meciuri trebuie să arate că au valoare“, a spus Marin Condescu.
După jocul cu CFR Cluj, Pandurii va pleca pentru şase zile în cantonament la Băile Herculane profitând de întreruperea campionatului pentru jocurile României din preliminariile Campionatului European.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS