21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLot valoros, obiectiv realizabil

Lot valoros, obiectiv realizabil

Antrenorul bosniac al echipei de baschet masculin BC Râmnicu Vâlcea este convins că echipa sa poate termina în primele opt formaţii din Divizia A, lotul avut la dispoziţie fiind valoros.

Ozren Seleskovic (foto) a venit pe banca tehnică a echipei BC Râmnicu Vâlcea la începutul lui august, o dată cu el fiind cooptaţi şi cinci jucători din Serbia, Croaţia şi Bosnia. Chiar dacă are ca obiectiv clasarea în primele opt echipe în campionat, în turneul amical disputat la Râmnicu Vâlcea, echipa bosniacului a reuşit doar o victorie, fiind învinsă o dată.

– Ce ştiaţi despre Râmnicu Vâlcea înainte de a veni aici?
– Sincer, nimic. Am acceptat oferta, pentru că mi-am dorit să antrenez în România. Am fost primit foarte bine atât de jucători şi conducere, cât şi de localnici, care sunt foarte primitori. Sunt bucuros de alegerea făcută.
– Cum sunt condiţiile oferite de club?
– Foarte bune, nu am nimic de reproşat. Sala „Traian“ este la standarde ridicate. Ceea ce am cerut mi s-a dat, nu mă pot plânge de nimic. Acum sper să nu dezamăgesc conducerea clubului şi să le trădez încrederea.
– Cât de mult s-au implicat oficialii grupării în alegerea jucătorilor nou-veniţi?
– Ce ştiu eu este că anul trecut au fost transferaţi câţiva jucători din străinătate, care nu au dat randament. Pentru a nu repeta aceleaşi greşeli, mi s-a dat mână liberă la transferurile celor cinci jucători străini. După cum aţi şi observat, am adus la Râmnicu Vâlcea mai mulţi jucători din Serbia, Croaţia şi Bosnia. I-am testat şi au rămas doar cei care au confirmat atât fizic, cât şi psihic. Cu excepţia lui Dejan Mladenovic, care a jucat la ELBA Timişoara, nici un alt jucător străin nu a mai avut contact cu vreo echipă din România. Însă toţi sunt foarte optimişti.
– Dar la transferurile jucătorilor români aţi avut ceva de spus?
– Bineînţeles că am fost consultat. De fapt, atât Silviu Lupusavei, cât şi Eugen Melnic au fost în probe înainte de a semna cu BC, iar Senai Isleam pot spune că, atâta timp cât este jucător de naţională, are ce arăta.
– Poate BC Râmnicu Vâlcea să intre în play-off?
– Avem ca obiectiv să terminăm sezonul regulat în primele opt echipe, iar apoi, în play-off, să facem tot posibilul ca lumea să vorbească despre noi. În acest moment am un lot valoros, care poate duce la îndeplinirea acestui obiectiv. Relaţiile de joc nu sunt încă închegate, dar uşor-uşor acestea se vor definitiva. Mai este mult de muncă, însă până la primul joc oficial cred că echipa va deveni omogenă şi competitivă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS